Aktualno

Božićna čarolija za najmlađe u splitskom Đardinu!

 

Blještavilo, svjetlucanje, veseli dječji glasovi…prolamaju se u doba Adventa popularnim splitskim središnjim parkom Strossmayerovim perivojem ili kako ga Splićani vole zvati – Đardinom. Park se nalazi između dva bastiona, ostatka mletačke fortifikacije, sjeverno od Dioklecijanove palače i pored njenog glavnog ulaza – Zlatnih vrata. Taj predivan park privlači pažnju posjetitelja u sva godišnja doba, a posebice je lijep u adventsko i božićno doba. Tada on odiše pravom Božićnom čarolijom koja će privući najmlađe posjetitelje, ali i njihove roditelje.

Image may contain: one or more people, crowd, tree and outdoor

U adventsko doba u Đardinu se održavaju razni koncerti, primjerice Glazbeni laboratorij u kojem se svira klasična glazba, a nastupaju studenti pjevanja UMAS-a iz klase prof. Nelli Manuilenko i prof. Terezije Kusanović. Osim toga, nastupit će i kvartet saksofona UMAS-a pod umjetničkim vodstvom prof. Gordana Tudora. Svi oni koji vole glazbu uživat će u njegovim obradama najpoznatijih revijskih zabavnih skladbi, ali i jazz te swing obradama božićnih skladbi uz standarde zabavne glazbe u duhu predstojećih blagdana.

Image may contain: 3 people, people smiling, outdoor

Vjerujte da će i vas, kao i vaše mališane, privući božićno-operetni program, neodoljiv za slušanje u blagdansko vrijeme. Djeci je namijenjen bogat glazbeno-scenski program i razni mjuzkli poput Festivala životinjskog carstva, Slon bon ton te Koje je godišnje doba najljepše. Vaša će djeca uživati i u glazbeno-animacijskom programu Čarobna zima sa Sv. Lucom te Zimskoj plesnoj bajci. Za trajanja Adventa, u Đardinu će nastupiti i brojni crkveni zborovi, a na repertoaru će se naći brojne božićne pjesme.

Image may contain: 15 people, people smiling, tree, hat and outdoor

U sklopu Božićne čarolije u Đardinu održat će se i humanitarna akcija pod nazivom Ples s anđelima. Kako ne bi djeca ostala zakinuta za pravi doček Božića i Nove godine, organizatori ništa nisu prepustili slučaju. Tako se na sam Badnjak u 11 sati održava Dječji Badnjak s posebnim programom za djecu dok se 31. prosinca na samu staru godinu, također u 11 sati organizira doček nove godine za djecu. Nastupima crkvenih zborova i studenata glazbene akademije splitskog Sveučilišta, glazbeni program nastavlja se i nakon nove godine, a kako to obično biva, sve završava na blagdan Tri kralja, dječjim lutkarskim mjuziklom Koje je godišnje doba najljepše.

Stoga, poslušajte svoju djecu koja će vas uzeti za ruke i povesti put najljepšeg splitskog parka kako biste zajedno uživali u toplini blagdanskog ozračja.

Detaljni program koncerata i događanja pogledajte na www.visitsplit.com

Više informacija pronađite na: www.visitsplit.com, ili Facebook  TZ Grada Splita.

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375