Aktualno

Božićni grad za sve gušte – osjetite blagdansku čaroliju u Kaštelima!

GRAD KAŠTELA poznato je i omiljeno ljetno odredište, no želite li ga doživjeti u potpuno drugačijem, posebnom ozračju – onom blagdanskom – posjetite ga baš u ovo božićno vrijeme!

Jamčimo da će Vas oduševiti široka lepeza događanja u sklopu mjesnog „Božićnog grada“, a svečana atmosfera bit će još ugodnija uz gastro „zvijezde“ ukusne domaće trpeze – popodnevnu kavu zasladite ušećerenim bademima, fritulama i kroštulama, a za svečani blagdanski obrok odaberite pašticadu s njokima ili pak ukusni bakalar! Ovako okrijepljeni, uputite se na neko od prigodnih događanja – bilo da birate za sebe ili za svoje najmlađe, sadržaja ima za svačiji ukus!

kastelnovistafilicnoc3076psrssh_1

TKO JE IMAO SREĆE da se zatekne u Kaštelima 2.12., mogao je uživati u odista šarolikom programu – od nastupa mažoretkinja, DJ-a, te splitskog pjevača Mira Boema, preko izložbe vijenaca i suvenira, pa do popularnih „kućica“ sa gastro ponudom kakve su „pokorile“ i splitsku Rivu! Veseli i gostoljubivi Kaštelani veliki su ljubitelji dobre atmosfere, pa su svojim gostima pripremili sve same majstore dobrog štimunga – Barbarossa, Non stop, Flowers i Vox vox band bit će zaduženi za dobro raspoloženje u Božićnom gradu 9., 16. i 23. prosinca te 6. siječnja, a prisutne će svojim nastupom obradovati i Mate Bulić (21.12.) te Petar Dragojević (25.12.).

Image result for kaštel kambelovac hotspots

Brojni prigodni programi KUD-ova „Putalj“, „Karol Wojtyla“ te raznih udruga, donijet će Vam dašak kaštelanskih plesova, nošnji i užanci, a da ne propustite baš ni jednu od mjesnih batudi i glendi pobrinut će se Ivica Žegarac Žuti (6.12.)! Ribarske i lovačke večeri na dan Sv. Nikole (6.12.), odnosno Sv. Luce (13.12.) obradovat će i staro i mlado, a nama sjajno zvuče i humanitarne sportske igre karnevalskih udruga – razigrane „discipline“ poput nošenja fritule na kućarinu, plesa s fritulama ili jedenja ove tradicijske slastice zatvorenih očiju i vezanih ruku, garantiraju salve smijeha i zabave!

img_7649_1-768x512_1

SVETI NIKOLA U KAŠTEL SUĆURAC STIŽE BRODOM, A U KAŠTEL LUKŠIĆ U KOČIJI! Neće Kaštela razočarati ni svoje najmlađe goste, koje će zasigurno oduševiti prizori na sućuračkoj rivi i ispred lukšićkog dvorca – ondje će, naime, „stići“ glavom i bradom Sveti Nikola – u Sućurac brodom, a u Lukšić u kočiji! (6.12.) Obradovat će najmlađe i Sveta Luce, koja će na svoj blagdan (13.12.) u Kaštel Lukšić „doći“ na tovaru, a od 14 sati sve prisutne očekuje i prigodni program. A za još više prekrasnog blagdanskog ozračja, preporučamo prisustvovanje paljenju adventskih svijeća, 3., 10., 17. i 23. prosinca u Đardinu u Kaštel Novom, s početkom u 17 sati.

k-stafilic-kastel-stafileo-rottono-istok-1_1

DA SU SE KAŠTELANI ITEKAKO POTRUDILI spojiti toplo i inspirativno božićno ozračje sa dobrom pismom, mnoštvom sadržaja i ukusnom spizom, uvjerit će se svi oni koji za svoj blagdanski odmor odaberu upravo ovaj simpatičan grad sa sedan mista.

Mi smo već bili i oduševili se, a Vi – što čekate?