Aktualno

Najbolji provod opet je u Šibeniku

Nakon što je grad Šibenik  svojim sugrađanima i gostima priredio četvrtu  Adventuru  za pamćenje, koja je postala omiljena gradska manifestacija, prepoznata i na nacionalnoj razini, sada je na redu i spektakularni doček Nove 2018, kreativan i drugačiji od svih dosadašnjih.

Nastup Dubioze Kolektiv koja će Šibenčane ponovno uvesti u Novu godinu vrhunac je odlične koncertne sezone u Šibeniku koji se tako svrstao uz bok nacionalnim, urbanim središtima.

Od tog hladnog dočeka 2015. godine, kad smo se s Dubiozom prvi put sreli, a i rastali, momci iz bosanskohercegovačke ska/reggae/punk/rock atrakcije izdali su dva iznimno uspješna albuma, odradili turneju po Europi, gostovali na poznatim glazbenim festivalima i na kraju – nedavno trijumfirali u Areni Zagreb pred čak 17 tisuća posjetitelja od kojih su svi složni – Dubioza Kolektiv nikad nije bila jača!

Takva Dubioza vraća se u Šibenik, samo ovoga puta, umjesto u Dolac – direktno na Poljanu koju će, posljednji put prije no što promjeni svoju vizuru, dupkom napuniti.
I stoga je odgovor na – Opet Dubioza? – Da, opet Dubioza. Doduše, još bolja Dubioza u još boljem Šibeniku.

Jedino što je od 2015. ostalo isto jest činjenica da Šibenik OPET ima najbolji doček u Hrvatskoj 😊

A to nije sve, prije Dubioze pozornicom će vladati Elemental koji su opet na dočeku (jer ste to željeli)!

Posjetite Šibenik, lijepo se provedite, uživajte, zapjevajte i zaplešite te uz pozitivne i lijepe vibracije uđite u 2018 godinu!

 Zašto posjetiti Šibenik:

Zato jer će vas oduševiti stari Šibenik koji spada među najveće i najbolje očuvane izvorne srednjovjekovne gradove.  Njegova povijesna jezgra, koja se počela razvijati krajem 14. i početkom 15. stoljeća, uključena je u zaštitnu zonu katedrale sv.Jakova koje je od 2000. godine pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske i kulturne povijesne baštine.

Zato jer će vas zateći ljepota povijesti i arhitekture kroz čak četiri veličanstvene utvrde, među njima dvije revitalizirane (tvrđava sv.Mihovila i tvrđava Barone), jedna koja je u procesu revitalizacije (tvrđava sv.Ivana), te posljednja, ali i posebna, tvrđava sv.Nikole, odnedavno članica UNESCO-ove liste svjetske zaštićene baštine!

foto: Tvrđava Sv.Mihovila

Jer je Šibenski kanal sv.Ante, jedan od najljepših dijelova Jadranske obale i najraskošnijih pomorskih ulaza

Jer uz prirodne ljepote uočljive na prvi pogled, možete doživjeti i prekrasan panoramski pogled na Šibenik, šibenski arhipelag i tvrđavu sv.Nikole, kanal krije brojne kulturne i prirodne vrijednosti. Uređena staza, pristanište i vidikovci, kulturna dobra i rekreacijski sadržaji omogućuju razne aktivnosti na cijelom području.

Jer će vas dočekati obilje malih konoba, finih restorana i savršenih seoskih domaćinstava, krenite tragom ovog vodiča ka dobrom zalogaju i ne zaboravite ugodne kalorije poslije i potrošiti.

pršut

Jer se možete u Šibeniku izvrsno i rekreirati. Naše zime su blage i nježne, a plavi pogled s naših tvrđava i palača je spektakularan u svako doba godine!

Puno je još razloga za doći i vidjeti biser Jadrana, a neke tajne neka ipak ostanu neotkrivene, da ih u miru istražite sami. Dobro došli u Šibenik!

sibenik-tourism.hr

www.sibenikregion.com

facebook.com/advent.u.sibeniku

facebook.com/TouristBoardSibenik

instagram.com/lovesibenik

Fotografije: TZG Šibenik, TZ Šibensko – kninske županije, Tvrđava Sv.Mihovila