Aktualno

Dodjela nagrada Marko Polo:poznati novinari, blogeri i istaknuti pojedinci nacionalnog turizma obilježili 2017 godinu

Vrijedno priznanje i turističkom sadržaju net.hr 

Dana 14.prosinca 2017., u Novinarskom domu u Zagrebu, održala se sedma Dodjela nagrade Marko Polo slavni putopisac, u organizaciji FIJET-a Hrvatske (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme) i Zbora turističkih novinara HND (Hrvatsko novinarsko društvo).
Na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli nazočili su i inozemni gosti-novinari: predsjednik FIJET-a Tijani Haddad (Tunis), potpredsjednik Fundacije turizma mediterana, savjetnik glavnog tajnika UNWTO za medije, (ex ministar turizma), te članovi izvršnog odbora Fijeta koji dolaze iz Egipta, Španjolske, Turske, Rumunjske, Bugarske i Francuske.

Tijani Haddad

Nagrađeni novinari i blogeri –poznati novinari i istaknuti pojedinci  nacionalnog turizma obilježili 2017 godinu

Poseban Grand prix Marko Polo, dobila je ove godine Maria Del Mar Garcia Aquilo iz Fijet Španjolske, za reportažu objavljenu u magazinu Coloralia pod naslovom: Moskva simfonija boja.

Prvu nagradu “Marko Polo – slavni putopisac” podijelili su Ivo Pervan za najbolji fotografski putopis “Divota Biokova kroz oko kamere” te Miro Branković s Hrvatske radiotelevizije za putopisni serijal “Za Markom Polom”. Druga nagrada dodijeljena je Davoru Rostuharu za izniman doprinos razvoju putopisa i turističkoga novinarstva. Treća nagrada ravnopravno je podijeljena Tomislavu Šikiću, novinaru Glasa Hrvatske te Slobodanu Bukviću i Andrei Pisac Freškuri za doprinos afirmaciji putopisa i turističkoga novinarstva.
Nagradu za najbolju reportažu osvojio je Paul Bradburry za novinarsku priču o zagrebačkome Adventu 2016.

Slikovni rezultat za paul bradbury marco polo 2017

Nagrađeni su i emisija “Lijepom našom” Hrvatske radiotelevizije, Turistička patrola Večernjega lista, Branko Uvodić te Dagmar Meneghello, za doprinos afirmaciji kulturnoga turizma Hrvatske.

Slikovni rezultat za paul bradbury marco polo 2017
Ovogodišnje priznanje stiglo je i glavnom uredniku Večernjeg lista,  Draženu Klariću,  za kontinuirano medijsko praćenje i promociju turizma.

Posebno priznanje FIJET-a ove godine osvojila je Anita Žuvela Hitrec za iznimno korištenje medijskih komunikacijskih tehnologija u promociji turizma Hrvatske.

Marijana Rebić, glavna tajnica FIJET CROATIA, Tina Čubrilo, Tina Čubrilo predsjednica hrvatskog FIJET-a i potpredsjednica Svjetske organizacije turističkih novinara i pisaca u turizmu sa Anitom Žuvela Hitrec na dodjeli priznanja

Marijana Rebić, Anita Žuvela Hitrec, Tina Eterović Čubrilo

Priznanje za doprinos promocije turizma Hrvatske kroz medijske komunikacijske tehnologije za net.hr-ov sadržaj, u društvu najistaknutijih turističkih medijskih pojedinaca i projekata za 2018

Anita Žuvela Hitrec je turistička blogerica i voditelj digitalnog projekta Hotspots.net.hr, koji četiri godine djeluje na matičnom portalu net.hr, donoseći priče o domaćim destinacijama. Samostalno vodi promociju za osam kontinentalnih županija i autorica je brojnih zapaženih blogova i putopisnih reportaža, na temu hrvatskih destinacija s posebnim naglaskom na kontinentalni turizam.
Nagrada za istaknuto medijsko djelovanje putem digitalnih komunikacijskih tehnologija u promociji turizma Hrvatske, veliki je korak naprijed u daljnjem radu.

Donosimo neke od najčitanijih blogova Anite Žuvele Hitrec, na temu kontinentalnih i obalnih destinacija koji su inspirirali brojne čitatelje, za pronalazak omiljenog odredišta u Lijepoj Našoj.

Top 7 preporuka za savršeni odmor na kontinentu

Putopis o Sisku i Lonjskom polju

Bilje i Baranja

Hrvatska puna ljepote

Istra i Kvarner u 24 sata

Gastro tura rajskim Kvarnerom

Korčulanski cukarin

Bilogora

Vukovar

Suhozidi u Dalmaciji

Top 5 lokacija na otoku Braču

Pješčane plaže

 

Fijet Croatia

www.fijet.net