Aktivni odmor

Hvar oduševio biciklistički tim “Bahrain Merida”

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA U SKLOPU TRENING KAMPA „BAHRAIN MERIDE“ – NAŠ HVAR U OČIMA BICIKLISTIČKIH ŠEIKA! 

Kako je i bilo najavljeno, u sklopu vremena predviđenog za medije unutar trening kampa eminentne svjetske biciklističke ekipe „Bahrain Merida“, za čiju je ekskluzivnu lokaciju posljednjih priprema prije nove natjecateljske sezone odabran upravo naš Hvar, održana je i službena press konferencija. Njoj su prisustvovali čelni ljudi ove ekipe, ali i hvarskog i regionalnog turizma, kao i čak 14 prestižnih svjetskih sportskih medija te nekoliko glavnih zvijezda među biciklistima, poput čuvenog Vincenza Nibalija. O čemu je bilo riječi, saznat ćete ostanete li uz naše retke!

Otok Hvar sa savršenim prirodnim uvjetima i infrastrukturom, izvrsna je destinacija za pripreme sportaša

VAŽNA JE SINERGIJA. Na početku konferencije, Vladimir Miholjević, sportski direktor i koordinator ovog trening kampa, pozdravio je sve prisutne i izrazio zahvalnost Turističkoj zajednici grada Hvara, Gradu Hvaru i Sunčani Hvar hotelima, partnerima bez kojih bi organizacija kampa za osposobljavanje na tako visokoj razini bila znatno teža. Istaknuo je da se otok Hvar sa svojim savršenim prirodnim uvjetima i infrastrukturom za biciklizam, pokazao izvrsnim izborom lokacije za kamp. Dodao je i da je drugi razlog zašto su izabrali upravo Hvar, činjenica da sportski direktor tima, Paolo Slongo, ima prijatelja porijeklom sa ovog prekrasnog otoka koji je bivši biciklist, te su upravo on i Paolo inicijatori ideje da se za lokaciju pripremnog kampa odabere Hvar.

U ime cijelog tima zahvalio je i hotelima Sunčani Hvar, koji su osigurali sve što je potrebno kako bi tim proveo sve planirane aktivnosti. A tijekom razgleda superatraktivnog autobusa kojeg koristi tim, a koji je – narodno rečeno – opremljen poput kakvog space shuttlea, gospodin Miholjević je naglasio da misli kako „Bahrain Merida“ nipošto nije jedina biciklistička ekipa koja će se pripremati na Hvaru u prosincu, te da je bitno upregnuti specifično znanje kako bi se na najbolji način iskoristio raskošan domaći turistički potencijal.

Gradonačelnik Hvara, gospodin Rikardo Novak, zahvalio se timu na odabiru Hvara, i izjavio kako je velika čast ugostiti biciklistički tim koji pripada najprestižnijoj kategoriji međunarodne biciklističke federacije (UCI), tim više što nekoliko njegovih članova također potječe iz ove regije. Iduće će godine biti 150. obljetnica organiziranog turizma na Hvaru, a predstavnici Turističke zajednice grada Hvara i Splitsko-dalmatinske županije dodali su da takvi događaji pridonose imageu destinacije kao idealne za aktivni odmor, što je važan dio vizije za razvoj turizma otoka Hvara i cijele Splitsko-dalmatinske županije!

Iz hotela Sunčani Hvar izrazili su zadovoljstvo činjenicom da su upravo oni domaćini ove profesionalne biciklističke ekipe, smještene u hotelu „Pharos“ koji je i formalno označen kao bike friendly objekat. Uz ovakvu sinergiju sporta i turizma, brojka od 200.000 željenih dolazaka na Hvar u 2017-oj, koju nam je tijekom intervjua naznačio voditelj marketinga TZ Hvar, gospodin Georges Buj, čini se – sve dostižnijom!

HVAR IZ PERSPEKTIVE BICIKLISTIČKIH ŠEIKA, kako smo ih simpatično nazvali, izgleda jednako atraktivno kao i nama koji ga dobro poznajemo. Dapače – iznenadili smo se kad smo na njihovim web stranicama naišli na detaljan osvrt na cijelu regiju, napisan kao da su naši junaci na dva kotača svjetskoga glasa ondje čitavog života! Rijetke su regije koje se mogu podičiti sa toliko prirodne raznolikosti, kažu oni. Od prekrasnih mediteranskih otoka s savršenim šljunčanim plažama i planinskog lanca koji se uzdiže od obale i ljepotom oduzima dah, pa do divljih rijeka, dubokih jezera i podzemnih špilja koje još uvijek čekaju da budu istražene.

Njihovom iskusnom zapažanju u manirama pravih profesionalnih sportaša, nije promaklo ni slijedeće: Iako na malom zemljopisnom području, ti različiti prirodni uvjeti nude gotovo beskrajne mogućnosti za različite sportove i aktivnosti – od raftinga, kanuinga, slobodnog penjanja, trekkinga i vožnje biciklom na kopnu, pa do kajaka, jedrenja i ronjenja na moru, a kad smo pročitali da je po njihovu mišljenju jedan od najistaknutijih dragulja regije upravo – Hvar, ozbiljno smo pomislili da ovi vrhunski atlete imaju i – oštro turističko oko!

Nevjerojatne prirodne ljepote, zapanjujuće uvale i rajske plaže s kristalno čistom vodom samo su djelić onoga što Hvar nudi. – njihovo je, iznimno precizno zapažanje, a nije im promakla ni raskošna gastro karta, kao ni otočka tradicija: Otok ima 2400 godina dugu tradiciju proizvodnje vrhunskih maslinovih ulja i sofisticiranih vina koje najpoznatiji svjetski sommelieri rangiraju na najviša mjesta. Jedinstvena gastronomija koja kombinira tradicijsko i suvremeno kuhanje i bogatu kulturno-povijesnu baštinu još su dva razloga zbog kojih se Hvar smatra jednim od 10 najljepših otoka na svijetu.

Image result for bahrain merida hvar

Osvrnuli su se ugledni hvarski gosti i na cikloturistički potencijal otoka. U posljednjih nekoliko godina uložen je znatan napor u razvoj Hvara kao atraktivnog cikloturističkog odredišta. Ima savršene prirodne uvjete za takve aktivnosti, podržane odgovarajućom infrastrukturom. Otok ima sve što je potrebno za pružanje sjajnih treninga profesionalcima. – utvrdili su u Bahrain Meridi, a itekako se vesele i onom dijelu svojeg boravka kada će uz naporan trening moći i samo uživati, poput ostalih turista. U sklopu ovog trening kampa, naši su gosti, vozači i osoblje imali priliku doživjeti otok kroz posjet tradicionalnim selima, vožnjom kroz veličanstvene krajolike, prolazeći slikovitim vinogradima i poljima lavande i uživajući u jedinstvenoj gastronomiji, što će sve doprinijeti ekskluzivnom iskustvu za sva osjetila.

Image result for bahrain merida

Ekskluzivno iskustvo za sva osjetila? Po prvi put poželjeli smo oduševljeno odložiti naše novinarsko pero – naime, nemamo što dodati! Ova prestižna ekipa, po svemu sudeći, već sada poznaje naš najpopularniji otok – do u dušu.

Foto: Tz Hvar, Bahrain Merida, Hot Spots