Aktualno

Split je hit! Nikad bogatiji Advent u Splitu

Najsunčaniji advent u Hrvatskoj ove godine traje čak do 16. siječnja i nadovezuje se na Europsko rukometno prvenstvo.

 Za Advent u Splitu obavezan je jedan modni dodatak. To su sunčane naočale, jer ovo je definitivno najsunčanija adventska manifestacija u Hrvatskoj. Njezin bogati program danas je u multifunkcionalnom prostoru Unopiù Zagrepčanima predstavila Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Grada Splita.

Osim na Rivi i Pjaci, oživjeli su Get, Đardin, Kampus i Turistička palača. Na omiljenoj gradskoj promenadi, splitskoj Rivi, ove je godine 14 kućica, na Pjaci vas osim dobre zabave očekuje i tradicionalni doček Nove godine u pola dana, Get će mirisati po odličnoj spizi, u Đardinu se odvija adventska bajka za djecu i mlade s radionicama, slušaonicama i pričaonicama, koncertima klasične glazbe, crkvenim zborovima, a za ljubitelje urbane scene tu je advent ispred Galerije umjetnina.

„Tko god izabere Split ove godine kao destinaciju za advent sigurno neće pogriješiti. Uz Grad i Turističku zajednicu, u priču su se uključili svi lokalni subjekti i naši ugostitelji, hotelijeri i kulturne institucije. Imamo iznimno bogat program s više od 40 sudionika. Otvorile su se neke nove lokacije, osmislili su se novi programi, a veliku pozornost smo posvetili našoj djeci“, istaknula je direktorica TZ Grada Splita.

Prvi puta se u čitavu priču uključila i Turistička palača i Kampus s bogatim glazbenim programom i koncertima. Svake subote na adventskom vijencu na fontani ispred crkve sv. Frane već tradicionalno se pale adventske svjećice, a poznata nutricionistica Olja Martinić i ove je godine uključena u Gastro Advent na kojem je glavna tema ljekovita kamilica i omiljena maslina. U okviru Gastro Adventa svake nedjelje točno u podne na drugoj lokaciji u gradu predstavnici medija pale adventsku svijeću.

„Advent  u Splitu nadovezuje se na novogodišnji program, a odmah potom imamo jedno veliko svjetsko sportsko događanje, Europsko rukometno prvenstvo, tako da će se kućice pretvoriti u fan zonu, zato i program traje duže nego dosad, sve do 16. siječnja na Rivi“, kazala je Jelena Hrgović, splitska dogradonačelnica.

Za sve koji vole Split, dobra je vijest da se promotivnim cijenama uključila Croatia Airlines za karte kupljene preko web stranice, a sjajne popuste nudi i HŽ Putnički promet.

„U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Splita od 1. prosinca do 16. siječnja putnici ostvaruju 50 posto popusta na povratne karte iz svih odredišta u Hrvatskoj do kolodvora Split. Prilikom kupnje karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a kartu na poleđini ovjeriti u Turističkom informativnom centru na Rivi. Na Advent u Splitu mogu putovati i slovenski državljani uz 40 posto popusta na povratna putovanja iz svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Split i natrag. Ovo je treća godina zaredom u kojoj se ostvaruje suradnja HŽPP-a i TZ-a Grada Splita“, istaknuo je Mladen Lugarić, član Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

„Sve čega se Splićani dohvate ispadne super“, kazao je poznati splitski pjevač sa zagrebačkom adresom, Luka Nižetić, koji je uz još dvije fetive Splićanke – Marijanu Batinić i Danijelu Dvornik, pozvao Zagreb na pravi mediteranski advent. Jer Split je hit! Dođite u Split! Više informacija pronađite na poveznici: advent u splitu

Izvor: Lollipop