uncategorised

Tradicionalni tjedan bračkih pupoljaka – Sutivan cvita i u prosincu!

 

KATKADA NAM SE ČINI da osobitostima otoka Brača nema kraja – osim što ima jednu od najprivlačnijih gastro karti s kojom smo se susreli (sjetite se samo hrapoćuše ili vitalca!), super-intrigantne lokacije na kojima bi mu pozavidjeli i tvorci serije Game of Thrones (Zmajeva špilja) ili pak Da Vincijeva koda (pustinja Blaca), kamen od kojeg je izgrađena i službena rezidencija predsjednika SAD u Washingtonu, sjajnu mrežu biciklističkih staza nazvanih po lokalnim vjetrovima, svoje štorije i legende o bićima koja kao da su išetala iz priča Ivane Brlić-Mažuranić (maciči i viveri!)… on u prosincu naprosto procvjeta – od ljubavi i solidarnosti!

Upravo su ovo emocije koje budi Tjedan bračkih pupoljaka – udruge roditelja djece s posebnim potrebama, koji se ove godine organizira već četvrti put za redom, a naročito ih veseli što su podršku Pupoljcima odlučili dati štićenici splitskih udruga – Syndrom Down 21 Split i udruge Srce!

RUKOTVORINE I DELICIJE ZAČINJENE – LJUBAVLJU! Program ove manifestacije sastoji se od niza radionica u organizaciji udruge “Svijet kao cvijet”, na kojima se izrađuju božićni ukrasi da bi se na kraju izložili na Humanitarnom sajmu “Brač za Božić uz pupoljke” u Sutivanu u šatoru na Bunti (16.12. s početkom u 14.00 sati).

Osim ukrasa s radionica i doniranih predmeta bračkih kreativaca, svi će posjetitelji sajma moći uživati u domaćim kolačima, kuhanom vinu i rakiji, te neizostavnim fritulama, a za svečanu božićnu atmosferu pobrinut će se i bračke klape Volat (Pučišća), Blaca (Nerežišća) i Mrduja (Milna), tamburaški sastav Supetar te BFD “Ciciljona”!

Pomoći će im i sutivanski gosti “priko bare” – kaštelanska ženska klapa “Štorija”, omiljena splitska klapa “Contra” te klapa “Žrnovnica” koja će i otvoriti sajam! Kako kažu Pupoljci na svojim Facebook stranicama – naoružajte se samo dobrom voljom, a dobra zabava je zagarantirana!


I DOK JE BOŽIĆNI SAJAM CENTRALNI DOGAĐAJ TJEDNA PUPOLJAKA, ljubitelji malog nogometa nipošto neće propustiti malonogometni turnir 4 kafića, koji će se i ove godine održati po uzoru na svog starijeg i nadaleko poznatog splitskog “brata”! Snage će odmjeriti ekipe omiljenih supetarskih “štacija” za popit’ kavuLanterna, Pipi, Pjerin i Tope, a temperamentni i za balun uvijek zagrijani Bračani zasigurno neće propustiti ovu prigodu! Budući da je Pupoljcima namijenjen sav prihod ostvaren tijekom odigravanja turnira, sigurni smo u jedno – pobjednici su već sada svi, a medalje kojima su se ovjenčali – one su za dobrotu!

A nađete li se i Vi u ovo predbožićno doba na Braču, ne propustite sudjelovati u ovoj plemenitoj inicijativi – bit ćete nagrađeni obiljem dobre energije i užitkom u zaista specifičnom otočkom blagdanskom ambijentu!