Aktualno

VINODAR iz Daruvara osvojio posebno priznanje na održanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma

Svečanom dodjelom nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ dana 19. prosinca 2017. godine, u zagrebačkom Hotelu Academia završena je akcija ocjenjivanja najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Daruvar se okitio još jednim priznanjem, za poznatu manifestaciju: Vinodar – najzabavniji festival vina

Najboljima su uručene Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla, a dodijeljena su i dva priznanja za životno djelo Stjepanu Cukoru i dr. sc. Eduardu Kušenu, koji su dio svoje bogate profesionalne karijere posvetili razvoju ruralnih prostora.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „KLUB ČALNOVA SELO“, na čelu s predsjednicom Udruge Dijanom Katicom, sredinom godine je objavilo natječaj na koji je pristiglo 130 prijava iz 18 županija, a pred komisijom koja je odlučivala o najboljima ni ove godine nije bio lagan zadatak.

Turistička zajednica Daruvar-Papuk je na natječaj prijavila VINODAR – NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA U IV kategoriji – Ruralno-turističke manifestacije te je osvojila posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju.

600342_380516972005972_1074937573_nfoto: Predrag Uskoković

Više informacija o svim nagrađenima možete vidjeti u slijedećem dokumentu:

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2017/12/Dobitnici-po-KATEGORIJAMA_SRTH-2017_.pdf” title=”Dobitnici po KATEGORIJAMA_SRTH 2017_”]

Naslovna fotografija: Bosiljko Domazet, Ministarstvo turizma RH