Aktivni odmor

Kamo na izlet? Krenimo čudesnom stazom Bilogorske vinske ceste

Zeleni predjeli Bilogore, Papuka i Moslavačke gore, iscrtali su nezaboravne prizore ljepote u čijem spektru boja i prirodnih atributa uživaju posjetitelji željni mira, tišine i potpunog odmora od stresne gradske svakodnevnice.


OPG Rebić

A u podnožju Bilogorske gore, nadomak Bjelovara i samo sat vožnje udaljena od Zagreba, nalazi se Bilogorska vinska cesta.
Pitomi krajolik, očuvana priroda i gostoljubivi stanovnici ovog kraja oduševit će svakog posjetitelja.
Na prekrasnim, mirnim obroncima Bilogore, uz guste šume s mnogo divljači nalaze se njive i pašnjaci uz koje su smještena pitoma bilogorska sela sa svojim bogatim pašnjacima i livadama na kojima nerijetko vidite konje kako mirno jedu i borave tu u savršenom suglasju s prirodom.


Izletište Na malenom brijegu

U njima se već stotinama godina uzgaja blago, proizvodi mlijeko, sir i vrhnje, a iz njihovih kuća šire se zamamni mirisi domaće kuhinje i starih domaćih jela kakva su kuhale naše bake. U blizini tih sela od davnina su postojali i vinogradi s malim klijetima, a neki od njih postali su u novije vrijeme obiteljske vinarije.

Izletište Vrata Bilogore

Mnoge obitelji odlučili su svoje običaje, kulturu i svoje nasljeđe prema tradiciji dobre kapljice i domaćih delicija, podijeliti s gostima kroz turističku ponudu.
Stoga donosimo detaljan vodič gdje ići i što posjetiti na Bilogorskoj vinskoj cesti i njenim mirisnim obroncima. Vjerujemo da će se ova mjesta svakako naći na vašoj planiranoj mapi zimsko proljetnih izletničkih tura.

Izletište Na Malenom brijegu – uđite u zimsku bajku nadomak Zagreba

Snijeg, sanjkanje i sarma na Malenom brijegu, uvesti će vas u seosku idilu zimskih čari Bilogore, baš onako kako i prilični bajkovitom djevičanski bijelom pejzažu i ukusnom zalogaju.

Uz pucketanje vatre u kaminu uživajte u slasnim zalogajima domaće sarme, narezaka, krvavica,  pečenica sa žgancima i zeljem, mesa iz masti. Za okrijepu, poslužiti će idealno kuhano vino u programu je i zimsko jahanje.
Uz prethodnu najavu, dođite na izletište ”Na Malenom brijegu”, u Ribnjačku 84!

Info:
Mob: +385 98 788 197
web: www.namalenombrijegu.hr
mail:turizam@namalenombrijegu.hr

Vinarija Čačija

Vinarija je osnovana 2005. godine i ponosni je proizvođač prvih vrhunskih vina s geografskim podrijetlom Vinogorja Bilogora: graševina i cabernet sauvignon. Iskusite užitak GLAZBOVINSKOG DOMJENKA, neponovljiv doživljaj jedinstvenog kušanja vina uz tradicionalne, domaće delicije, uz pjesmu, smijeh, tombolu i zabavne BILOVINSKE IGRE.


Info:
Maglenča bb, 43226 Veliko Trojstvo,
mob: 091 920 4205
kontakt: dubravko@vinarija-cacija.hr

OPG Mihoci, Izletište Vrata Bilogore

Izletište Vrata Bilogore

Ovo jedinstveno izletište smješteno je na obroncima Bilogore na njenom najvišem dijelu i pruža nezaboravne zalaske sunca. Autohtona bilogorska kuhinja,vinograd, kušaonica, podrum vina, spremno vas dočekuju u slučaju da ste odlučili provesti vikend daleko od stresa.

Info: 
Mob:+385 43 885 123
Facebook
mail; mirna.mihoci@gmail.com

Planinarski dom Kamenitovac

Popnite se na jedan od vrhova Kalnika i dopustite da vas začara spektakularni pogled na Kalnik, Ivanščicu i Medvednicu. Ovaj dom ima 8 soba te restoran kapaciteta 80 gostiju.

Info: 
Adresa: Maglenča bb, 43226 Veliko Trojstvo
Tel:
+385 43 885 105

Ruralna kuća za odmor – Bilogorska čarolija

Volite li vjetar u kosi i jahanje na konjima, druženje s domaćim životinjama, podučavanje djece o ljepotama prirode i njenih ciklusa, tada svratite u ovaj prelijepi objekt. Ova soska kućica u srcu Bjelovarsko-bilogorske županije, desetak kilometara od Bjelovara, nalazi se na brežuljkastom području u okruženju bilogorskih šuma i vinograda. Prigodna za vikend odmore, izletnike, planinare i obitelji.

Info: etnokucabj@gmail.com

Vinarija Coner

Vinarija Coner

Ovaj izvrsno uređen objekt, nudi vam potpuno uživanje u odmoru ali i tradicijskoj gastronomiji pripremljenoj na suvremen način, za najzahtjevnija nepca. Tu je i vinarija te mogućnost kreiranja brojnih izleta po vašoj mjeri. Sve što mogu, uključujući ručno proizvedenu tjesteninu, poslužuju domaće. Uz jela s karte, u ponudi su specijaliteti s ražnja, roštilja i iz krušne peći.

Info:
Jabučeta 12
43 203 Kapela
Mob.: +385 91 444 70 10
vinarija@coner.hr
www.vinarija-coner.hr

Agroturizam Vinia

Izleti i jahanje, smještaj u pet soba i jednom apartmanu, vrhunski restoran s tradicijskom hranom, predivan pogled na okolne brežuljke, kao i noviji kamp sa 20 mjesta za šatore, pružit će vam u ovom objektu, potpuni odmak od napornog gradskog staništa.

Info:
Telefon: 043 636 206
Mobitel: 091 4847 300
e-mail: info@vinia.hr

Etno park Veliko Trojstvo
Nađete li se u ovom jedinstvenom eko etno raju, ne propustite vidjeti tradicijski prikaz graditeljstva gdje se nalazi hiža, štagalj, ambar i krušna peć. Ovaj Etno park ujedno je i spomenik kulture, upisan u registar spomenika kulture, kao kuća u kojoj je stanovao Maršal Tito u Velikom Trojstvu.

etno-kuca-v-t-foto-zeljko-smesnjak

Info:
Braće Radića
43226 Veliko Trojstvo
Tel.: ++385 43 885 009

Romska Etno kuća

tz-153

Ovaj jedinstveni turističko – kulturni objekt istovremeno nudi atraktivnu i autentičnu turističku uslugu prezentacije nepoznate romske povijesti, tradicije, jezika, običaja kao sastavnog dijela hrvatske baštine te mnogih proizvoda po kojima su Romi Lovari nekada bili poznati u ovom kraju. Ovdje možete uživati i u lavandi i njenim proizvodima.

img_20140618_171133-medium

Maglenča 31
43226 Veliko Trojstvo
Mob.: ++385 99 222 70 40
Facebook Romska kuća

Izletište Stara kuća
Ovo čarobno izletište kapaciteta do 40 osoba, nudi poznate bilogorske specijalitete na svom meniju kao i odličnu organizaciju biciklističkih tura po Bilogori za lakše sagorijevanje svih kalorija nakupljenih u ovom ukusnom mjestu.

Hrana iz domaćeg uzgoja, smještaj u Bakinoj vikendici pruža neponovljiv odmor u tišini i zelenilu sa svojih 40 soba, a na raspolaganju vam je i turistička animacija, jahanje i upoznavanje s legendom Bilogorskih divova, kao i brojne opcije aktivnog odmora.

Maglenča 101 e, Maglenča, 43226 Veliko Trojstvo
Mob; +385 91 564 40 70
Mail: bajso10@gmail.com

Svijetle pruge – galerija skulptura na otvorenom
Nemojte propustiti ovu jedinstvenu galeriju skulptura na otvorenom, koja predstavlja u skladnoj formaciji, simbol bilogorskih šuma i zelene arkadije bilogorskog kraja. Ove pruge postavljene su u predjelu šuma u vlasništvu šumarije Bjelovar na Bilogori a pojedinačno postavljene mogu se pronaći i u Bjelovaru, Velikom Trojstvu i Velikom.

svijetle-pruge-autor-j-fila

Info:
Maglenča
43226 Veliko Trojstvo
Tel. ++385 43 885 643

Lovačka kuća Pajdo
Ova kuća idealna je za lovce, ribolovce, planinare ili bicikliste, na udaljenosti od svega desetak kilometara od središta grada Bjelovara. Nalazi se nadomak netaknute prirode u mirnom okruženju bez buke i stresa, sa zvukovima čiste prirode. Domaćini će se potruditi da vaš odmor bude nezaboravan u ovom ambijentu te ste svi dobrodošli.

Info: 

Mob: 091-3-8888-00
web: lovackakuca-pajdo.com

Sve informacije o ovim objektima možete pronaći i na linku Turističke zajednice Bjelovar – Bilogora.
Konzultirajte i visoke ocjene na strogom Booking comu ili Trip Advisoru za preporuke ovog područja.

Agroturizam “Na malenom brijegu”foto: agroturizam Na Malenom brijegu

Županija koja je svega na nešto više od sata vožnje udaljena od Zagreba, prebogata je ponudom brojnih seoskih gospodarstava i tradicijskih objekata u kojima su se sretno ispreplele ljepota ruralne baštine oazama i etno naslijeđa sa bogatom ponudom autentične gastronomije. Obzirom da navedeni objekti pripremaju hranu pripremljenu po tradicionalnim domaćim recepturama, uz obilje svježih domaćih namirnica, uputno bi bilo nazvati i naručiti se prije dolaska.
Želimo vam savršeno proljeće na smaragdnim obroncima Bilogorske vinske ceste.

turizam-bilogorabjelovar.com.hr

Posjetite Facebook i budite u toku sa svim novostima ovog kraja!

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

tzbbz_nova_11_

Naslovna fotografija: Izletište Na Malenom brijegu
Ostale fotografije: arhiv seoskih domaćinstava izletišta i vinarija, preuzet sa web stranice Turistička zajednica Bjelovar – Bilogora