Aktualno

Solin Winterfest: u najmlađem gradu u Hrvatskoj očekuje nas sjajno koncipiran zimski festival!

This post is also available in: English

VODA, NASLIJEĐE, MILOST I LJUBAV – ZA ŽIVOT SOLINA 365 DANA U GODINI!

S iznimno  uspješnim turističkim rezultatima, porastom od 37 % u broju noćenja (64 998) i 42 % u broju dolazaka (22 306) u 2017. godini u odnosu na 2016 godinu,  grad Solin s iznimno bogatim programom ovogodišnjeg 2 po redu Winterfesta uspješno ulazi u 2018. godinu. Program Solin Winterfesta se sastoji od radionica, povijesnih interpretacija, tematskih razgleda, plesnjaka, koji će se održavati u zatvorenim prostorima Solina, od Gašpine mlinice, restorana Gašpić, hotela President i Salona palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj.

Riječi s dobrom vibrom kao simbol produljenja turističke sezone!

INTRIGANTNI POJMOVI NAVEDENI U NASLOVU tematski su nosioci sadržaja kreativno osmišljene manifestacije „Solin Winterfest“, koja će ove godine, u razdoblju od 14. 1.- 14. 2. 2018., osvježiti turističku ponudu „najmlađeg“ grada u Hrvatskoj! Grad nosi i titulu prijatelja obitelji i djece, pa i ne čudi da je njegov demografski profil bio povod za odabir riječi ljubav, dok termini voda, naslijeđe i milost simboliziraju prirodnu, kulturnu i vjersku baštinu grada.

Festival organizira Turistička zajednica Solina u suradnji s Gradom, a projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim dionicima u kulturi i turizmu grada Solina.

Nama se jako sviđa kako je Solin dojmljivim riječima obuhvatio samu svoju srž, a ako ste zaintrigirani i Vi, iskoristite priliku i posjetite ga upravo u ovom periodu.

JEDVA ČEKAMO POČETAK FESTIVALA. Naime, želite li saznati ponešto o endemskoj vrsti mekousne pastrve sa staništem u rijeci Jadro, razgledati neotkrivene dragulje solinske vjerske baštine i radionice starih zanata, okušati se u izradi antičkih suvenira ili pak bakinih kolača, ili možda – zašto ne? – ispeći svoj valentinovski poklon, ova manifestacija zbilja nudi ponešto za svačiji ukus.

Široka paleta ovih tematski grupiranih događanja će se kao i u prvoj godini održavanja realizirati u suradnji s partnerima u zatvorenim prostorima grada Solina, a sastojati će se od interaktivnih radionica, mini škola, intepretacijskih događanja, glazbenog programa te tematskih izleta i razgleda grada namijenjenih svim dobnim skupinama.

Program Solin winterfesta se sastoji od 22 događanja (radionice, povijesne interpretacije,  tematski razgledi, Noć muzeja, Plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, hotela President i Salona palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj. Detaljan program događanja dostavljamo u privitku ove objave.  Napominjemo kako je ulaz na sva događanja Slobodan osim za događanja Abba party i Lovački party gdje je organizator Restoran Gašpić u suradnji s TZ grada Solina. Za događanja označena zvjezdicom potrebno je najaviti se u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem OŠ i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin.

 

www.solin-info.com

Foto: Tzg Solina

This post is also available in: English