• hr

18. Splitski polumaraton dovodi u grad preko 10.000 gostiju

Rekordni broj trkača na Rivi, Hajduk partner projekta

Vrijeme održavanja: 23. do 25. veljače 2018.

Za nekoliko dana u najlipšem gradu na svitu dogodit će se još jedan veličanstveni sportski događaj. Bit će to 18. splitski polumaraton koji se održava od 23. do 25. veljače u organizaciji jednog od najvećih i najpoznatijih maraton kluba u Splitu, ali i u Hrvatskoj, a to je Maraton klub Marjan. Taj veliki sportski događaj potpuno je volonterskog karaktera, a podupiru ga Grad Split, Turistička zajednica grada Splita, Splitsko dalmatinska županija, Ministarstvo obrane, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo turizma.

Image may contain: 16 people, people smiling, people standing, child, shoes and outdoor

Partneri u provedbi manifestacije su Rotary Club Kaštela, HNK HAJDUK i Županijska liga za borbu protiv raka – Split. Predsjednik Organizacijskog odbora Splitskog polumaratona Kristijan Sindik je istaknuo kako je splitski polumaraton kroz sve protekle godine održavanja postao pravi brend ne samo u Splitu već i u Hrvatskoj, ali i u Europi. Na tom sportskom događaju, koji ima i humanitarni karakter očekuje se 3500 sudionika iz više od 40 zemalja.

Image may contain: 4 people, people smiling, outdoor

Trči se za bolji i zdraviji svijet

Svi će trkači trčati za jedan bolji svijet bez dječje paralize u trci pod nazivom END POLIO na 5 kilometara koja se provodi u suradnji s  Rotary klubom Kaštela i Odborom za Rotary zakladu Rotary Districta 1913 Hrvatske te u humanitarnoj utrci za potporu borbe protiv raka u utrci „dm dječje milje“ za potpori borbi protiv raka.

Image may contain: 3 people, people standing

Ta se utrka organizira prvi put za sve školarce, a svim natjecateljima osigurana je natjecateljska majica, broj i medalja te nagrade za najbrže dječake i djevojčice.

Image may contain: one or more people and outdoor

Taj se dječji polumaraton odvija u tri kategorije. To su – Tići na udaljenosti 625 metara, u dvije skupine djece uzrasta od 6, 7 i 8 godina te 9 i 10 godina, zatim Repci na 1250 metara, u kojoj sudjeluju djeca uzrasta 11 i 12 godine ta Grdelini na udaljenosti od 2500 metara u utrci na kojoj sudjeluju djeca uzrasta 13, 14 i 15 godina.

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor

Hajduk i Turistička zajednica grada Splita partneri projekta

U organizaciju splitskog polumaratona, kako je rečeno, uključio se i Nogometni klub Hajduk, a predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos rekao je da je sretan i ponosan što su Bijeli kao najveći brend u ovom dijelu regije tradicionalno dio Splitskog polumaratona. Dodao je da će se i njihova akademija i igrači aktivno uključiti u ovogodišnje utrke. No, ni to nije sve!

Image may contain: 1 person, smiling, standing and flower

U organizaciju 18. splitskog maratona uključena je i Turistička zajednica Grada Splita koja od prvog dana održavanja prati i podržava tu manifestaciju.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing, shoes, child and outdoor

S obzirom na to da je Split na prošlogodišnjim Danima turizma proglašen za apsolutnog šampiona turizma Hrvatske, i ova sportska manifestacija upotpunjuje turistički proizvod grada te tako dovodi u ponosit Split više od 10.000 turista u razdoblju izvan sezone. Od toga je oko 1000 stranih natjecatelja koji sa svojim obiteljima i prijateljima ostaju duže u gradu, ali mu se i ponovno vraćaju.

Program događanja:
Subota, 24. veljače, 15 sati: Utrke za djecu od 6 do 15 godina

Nedjelja, 25. veljače, 9 sati: Splitski polumaraton

Nedjelja, 25. veljače, 9.10 sati: Utrka 500 građana ‘End polio’ na 5 kilometara

Image may contain: sky, text and outdoor

 

shares