Aktualno

Najbolje od Zagorja uz ZAGORJE CARD – iskoristite popuste i uživajte u ponudi

Upoznajmo Zagorje card – novi atraktivan proizvod kojim ostvarujete popuste i upoznajete najbolje od Bajke na dlanu!

Hrvatsko zagorje, kao što je poznato, osim termama, wellness centrima, kupališnim kompleksima i brojnim rekreativnim sadržajima, obiluje i mnoštvom kulturnih te povijesnih znamenitosti, atraktivnih muzeja te raznih manifestacija kroz koje se, uz nezaobilazne zabavne sadržaje, na živopisan i originalan način njeguje zagorska kultura, povijest i tradicija.

To da iz Zagorja ne odlazite ni gladni ni žedni već se odavno zna. Zagorska gastroenološka ponuda naime, uistinu će zadovoljiti i najizbirljivija nepca.
Među brojnim kletima i restoranima zasigurno ćete pronaći barem nekoliko njih, koji su baš po vašem ukusu.


Majsecov Mlin

Želite li uživati u tradicionalnim lokalnim jelima pripremljenim od domaćih namirnica po ‘starinskim’ recepturama, ili ste skloniji modernoj kuhinji s novim tehnologijama koje primjenjuju vrhunski zagorski chefovi svjetske klase, ili pak želite spoj i jednog i drugog – Zagorje ima sve. I više od toga.


Restoran Zaboky

Tematska ruta Najbolje od Zagorja – gdje ići, što vidjeti, što istražiti i kako uživati


Dvor VELIKI TABOR

Krenimo od Dvora Veliki Tabor, koji će Vas bez sumnje ostaviti bez daha, a potom, na putu do svjetski poznatog Muzeja krapinskih neandertalaca. Nemojte zaobići ni  MuzejDr. Zlatko Dragutin Tudjina’ u Pregradi.


Muzej “Dr. Zlatko Dragutin Tudjina”

Prije nego što napustite glavni grad Zagorja i krenete u radobojski Muzej Radboa, ne zaobiđite ni Muzej oldtimera Presečki.


Muzej oldtimera Presečki

 

Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, već stoljećima je nezaobilazna destinacija hodočasnika,


Svetište Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica

dok događajima od prije gotovo pola tisućljeća, svjedoči i Dvorac Oršić Muzej Seljačkih buna u Gornjoj Stubici.


Dvorac Oršić, Muzej Seljačkih buna

Na putu prema Kumrovcu, gdje će vas tamošnji Muzej Staro selo vratiti u vrijeme djetinjstva naših prabaka i pradjedova, svakako posjetite i Dvorac Mihanović u Tuheljskim Toplicama te skulpture slavnog hrvatskog kipara u Galeriji i Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu.


 Galerija Antuna Augustinčića

Gdje jesti – iskoristite Zagorje card za popust pri posjeti restoranima i tradicijskim objektima

Odmah u podnožju Dvora Veliki Tabor možete uživati u vrhunskim tradicionalnim delicijama Kleti Grešna Gorica, a na putu prema Krapini svakako zastanite na Vuglec bregu, gdje osim domaće kuhinje, imate priliku kušati i brojna nagrađivana vina i pjenušce.


Grešna Gorica

Kad prolazite kroz Sveti Križ Začretje, u Kleti Kozjak ili u Staroj školi u Mirkovcu naći ćete uistinu velik izbor pomno pripremljenih jela, jednako kao i u marijabistričkom kraju, gdje Vas domaće zagorske delicije i vina čekaju u OPG-u Matoš i Vinariji Micak.

pic4
Vinarija Micak-klet Zagorski dvori

Ako pak, u našem nacionalnom svetištu želite kušati zagorsku kuhinju u nešto modernijoj varijanti, luksuzno uređen Restoran Akademija Bluesun hotela Kaj pravo je mjesto za Vas.
U stubičkom kraju čak su četiri gastrolokacije koje će Vas također svaka na svoj način oduševiti. U Gornjoj Stubici to su Restoran Rody i Klet Lojzekova hiža, u Donjoj Stubici Majsecov mlin, a u Stubičkim Toplicama Temple Bar.


Klet Kozjak

U Tuheljskim Toplicama Restoran Dvorac Mihanović vratit će Vas i gastronomski u vrijeme grofova i vitezova, a na putu za Kumrovec već generacijama posjetitelji ne propuštaju ni domaću kuhinju Ville Zelenjak u Risvici. Također, u blizini Kumrovca očekuju Vas i tradicionalne delicije Seoskog turizma Šumak u Miljani kod Zagorskih Sela.


gastro ponuda Dvorac Mihanović

Gdje odsjesti

Sigurno ste već i sami uvjerili da vam Zagorje nudi previše toga što ne smijete propustiti, a što je nemoguće obići čak u jednom tjednu, a kamoli u jednom danu.


Terme Jezerčica

No ne brinite, naši vrijedni turistički  djelatnici osigurali su za vas dovoljno smještajnih kapaciteta svih vrsta, od vrhunskih i novouređenih hotela s četiri zvjezdice poput Hotela Well u Termama Tuhelj, Bluesun hotela Kaj u Mariji Bistrici,

Hotel Kaj0013 Panorama (Custom) - kopija
Bluesun hotel Kaj, Marija Bistrica

Hotela Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama, pa sve do atraktivnih i moderno opremljenih smještaja uređenih u tradicionalnom zagorskom rustikalnom stilu s posebnim ugođajem, kakvi su smještajni kapaciteti na Vuglec bregu, u Villi Zelenjak VentekIzletištu Stara škola, u Kleti KozjakPansionu Rody, u Kleti Lojzekova hiža ili pak na Seoskom turizmu Šumak.


Vuglec Breg

Ovisno o vašim potrebama ili lokaciji na kojoj želite prenoćiti, Zagorje uistinu nudi velik broj hotela različitih kategorija, koji su cijenama vrlo pristupačni, a svojom uređenošću, uslugom i ponudom na vrlo su visokom nivou.


Terme Jezerčica

Hotel&Restoran Puntar izabrat ćete ako vam je draže prespavati u stubičkom kraju, a ako želite prespavati na Sljemenu, svakako preporučamo Turističke apartmane ‘Snježna Kraljica’. Tu je i hotel Matija Gubec, smješten u stubičkom kraju koji vas može ugostiti u domaćem ozračju pitomog zagorskog ambijenta i tradicijske hrane.


hotel Matija Gubec

U Oroslavju vas očekuju u Hotelu&pansionu Zagi, a u Velikom Trgovišću u Hotelu&Restoranu ‘SE-MI’.

Slikovni rezultat za villa magdalena
Villa Magdalena – Krapinske Toplice

Osim već spomenute Ville Magdalene, u Krapinskim Toplicama možete izabrati i prenoćiti i u poznatom Toplice Hotelu, koji se nalazi u samom centru mjesta.


Vodeni park Aquae Vivae

Moderni hosteli za avanturiste – cjenovno prihvatljivo i lako dostupno

Mlađoj populaciji zasigurno će biti zanimljiviji, ali i cjenovno prihvatljiviji, brojni zagorski hosteli, koji su također uređeni i opremljeni na uistinu moderan način. U Krapini su čak tri hostela u čiju su se kvalitetu uvjerili brojni domaći i strani gosti, Hostel BarrockHostel Poslon i Hostel Jedvaj. U Svetom Križu Začretju, na samom središnjem trgu, smješten je novouređeni Hostel Ciglini dvori, u sklopu Terma Tuhelj čeka vas Hostel Vila, a nedaleko najvećeg etno sela u Hrvatskoj možete prenoćiti u Hostelu Kumrovec.

HOTSPOTS PREPORUKA – SVE ISTRAŽITE UZ ZAGORJE CARD 

Sve informacije o turističkoj kartici ZAGORJE CARD dostupne na poveznici.

Uštedite i upoznajte najbolje od Zagorja. Kartica je besplatna i vrijedi 5 dana, a tijekom tog razdoblja možete iskoristiti 10% popusta na usluge u 3 kategorije – kultura, gastronomija, kupališta/SPA.

Na poleđini kartice upišite datum početka korištenja kartice i doživite Zagorje – bajku na dlanu.

Uživajte u razgledavanju zagorskih muzeja i dvoraca, tradicionalnoj zagorskoj kuhinji ili provedite dan u nekom od naših vodenih parkova s termalnom vodom, uz uživanje u luksuznom wellness smještaju.


Terme Tuhelj

Gdje nabaviti Zagorje card?

Turistička kartica ZAGORJE CARD dijeli se u muzejima, turističkim zajednicama i hotelima na području KZŽ – detaljan popis preuzmite ovdje.
S Zagorje Card na raspolaganju su brojne preporuke, upute i savršeni popis tematskih ruta kojima će se svaki vaš izlet pretvoriti u sjajno iskustvo.

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2018/02/Zagorje-CARD-DEPLIJAN-FINAL_final.pdf” title=”Zagorje CARD DEPLIJAN FINAL_final”]

 

Dosta je bilo izlike vezanih za snijeg, hladnoću i sibirske uvjete, krenimo na put tragom svježeg zraka, prekrasnih snježnih vidikovaca, galerija, muzeja, izvrsnih zalogaja koji krijepe tijelo i duh, okrepljujućeg wellnessa.
Istražimo Zagorje već ove zime!

Sve informacije pronađite na slijedećim adresama:
Zagorje Card

Najbolje od Zagorja

Visit Zagorje

Facebook