Hot Spots destinacije

Rekordna 2017. godina: Šibensko-kninsku županiju prepoznaju turisti iz cijeloga svijeta!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Sve popularnija i prepoznatljivija destinacija bilježi odlične turističke rezultate

U 2017., godini koja je potukla sve turističke rekorde u Hrvatskoj, na ostvarene rezultate posebno su ponosni turistički čelnici Šibensko-kninske županije. Iz godine u godinu mjesta i gradovi te županije sve su posjećenija, a domaći i inozemni turisti obožavaju dolaziti u Šibenik, na Murter, Tisno, Vodice, Srimu i ostala manja mjesta u zaleđu Šibenika.

Image may contain: one or more people, people standing, tree, sky, outdoor and nature

Tu je i ponosan grad Knin, posebice zanimljiv 5. kolovoza kada je jednostavno premalen da primi sve ljude koji žele proslaviti praznik Domovinske zahvalnosti. I da ne bi sve ostalo na riječima, na odlične turističke rezultate dovoljno ukazuju statistički podaci.

Image may contain: mountain, sky, tree, outdoor, nature and water

U svim vrstama objekata na području Šibensko-kninske županije prošle godine je zabilježeno 965.786 turističkih dolazaka što je 13,52 posto više nego 2016. Od toga se na dolaske stranaca odnosilo 819.718 dolazaka ili 13,57 posto više, a na domaće 146.068 ili 13,28 posto više. Tijekom prošle godine turisti su ostvarili ukupno 6,59 milijuna noćenja – 8,40 posto više nego godine ranije. Inozemni turisti su zabilježili 5,24 milijuna noćenja ili 9,06 posto više, a domaći 1,34 milijuna noćenja ili 5,93 posto više.

Ples

„Veoma smo zadovoljni prošlogodišnjim turističkim rezultatima na području Šibensko-kninske županije jer smo time dokazali kako smo poradili na unapređenju turističkog proizvoda, a uveli smo i neke nove zanimljivosti, privlačne gostima. Pokrenuli smo tzv. Like Home tj. projekt oznake kvalitete obiteljskog smještaja u županiji.

Image may contain: outdoor, water and nature

Ta se oznaka odnosi na like Home City, like Home Rural, like Home Bike i like Home Luxury/Luxury Premium i već je to bio dovoljan razlog za privlačenje turista“, rekla je Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Na taj se način povećava imidž mjesta unutar županije, a ujedno je to i dobar pokazatelj ostalim županijama na provedbi destinacijskog menadžmenta.

Image may contain: twilight, sky and outdoor

Gosti zaljubljeni u Šibensko-kninsku županiju

Šibensko-kninsku županiju prošle godine posjetili su turisti iz gotovo cijelog svijeta, ali je ipak bilo najviše domaćih gostiju koji su ostvarili 146.068 dolazaka ili 13,28 posto više nego 2016. S tradicionalno najvećeg emitivnog tržišta – njemačkog registrirano je 120.611 dolazaka što je 13,29 posto više.

Image may contain: sky and outdoor

Zatim slijede dolasci Poljaka, Slovenaca, Čeha, Slovaka, Austrijanaca, Mađara, turista iz Bosne i Hercegovine te Italije i Francuske. Zanimljivo je istkanuti kako su mjesta u Šibensko-kninskoj županiji prošle godine bila posebice zanimljiva turistima iz Južnoafričke Republike, a iz te je države zabilježeno 328 dolazaka, zatim iz Kazahstana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indonezije, Tunisa i Jordana.

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing, wedding and outdoor

To je dokaz da je Šibensko-kninska županija sa svojim centrom, Krešimirovim gradom sve popularnija i prepoznatljivija u svijetu te da se i ove godine mogu očekivati još bolji turistički rezultati.

Image may contain: sky, cloud, mountain, ocean, outdoor and nature

sibenikregion.com

VIDEO YOU TUBE

Foto: arhiva turističkih zajednica Šibensko – kninske županije