Hot Spots destinacije

Upoznajte Ston kroz promo filmove „Povijest na zrnu soli“ i „We live it. You will love it! Visit Ston“

This post is also available in: English

Promotivni filmovi Turističke zajednice Općine Ston predstavljaju bogatstvo i ljepotu stonske povijesti, kulture i gastronomije

Najstarije zidine, najstarija solana u Europi, najbolje kamenice na svijetu, nepregledni vinogradi plavca malog…sve je to Ston, mjesto velike povijesne i turističke vrijednosti u kojem se još i danas osjeća tradicionalni način života te tišina i mir. Kako bi turistima, ali i svima ostalima približili taj srednjovjekovni gradić te ih privukli da posjete to čarobno mjesto,  Turistička zajednica Općine Ston,  kroz EU projekt „Povijest na zrnu soli“, izradila je dva promotivna filma.

To su povijesni film „Povijest na zrnu soli“ i turistički „We live it. You will love it! Visit Ston“.

Uz film, Turistička zajednica Općine Stona tiskala je i 15.000 primjeraka brošure o Stonu na engleskom i njemačkom jeziku, 6000 komada letaka na hrvatskom i engleskom jeziku te još 15 komada plakata.

Bogatstvo i ljepota stonske povijesti i kulture u promotivnom filmu „Povijest na zrnu soli“

Povijesni promotivni film „Povijest na zrnu soli“ predstavlja bogatstvo i ljepotu stonske povijesti i kulture pri čemu se povijest i sadašnjost toga mjesta isprepliće na umjetnički način. U središtu priče je stonska solana, koja dominira gradom i oko koje se već stoljećima odvija život u Stonu. No, to nije sve. U filmu se predstavlja i priča o slasnim kamenicama, starim maslinicima, čaroliji vina, ali i mistici starih zidina, duljine 5,5 kilometara, koje svojim neodoljivim šarmom spajaju povijest sa stonskim okusima i mirisima.

1165x665_napoleonov_put1

Upravo se s tih predivnih zidina pruža pogleda na bazene soli u stonskoj solani, u kojoj se i danas sol proizvodi na tradicionalan način. Stari običaji poput pranja tkanina i dječjih igara zamijenjuju se neprekidnom igrom kadrova i sjena kako bi se, na vjeran način prikazalo stapanje povijesti i suvremenosti.

U turističkom filmu „We live it. You will love it! Visit Ston“ turisti na šarmantan način upoznavaju Ston

U turističkom filmu „We live it. You will love it! Visit Ston“ na šarmantan način turisti, ali i svi ostali željni upoznavanja s tim predivnim hrvatskim mjestom upoznaju se s pet glavnih atrakcija – solanom, gradskim zidinama, kamenicama, vinom i maslinama.

Dodanu emotivnost daje tradicionalna glazba koja se proteže kroz cijeli film, a svira se na ljerici, autentičnom instrumentu toga kraja. Ukusna hrana, jedinstveno vino, kamenice, polje soli, zvuk ljerice…uz sunčev odsjaj zasigurno će privući svakoga na posjetu tom povijesnom mjestu.

Oba su filma predstavljena 7. veljače u Stonu.

Foto: Tz općine Ston
Više: www.ston.hr

Projekt je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

This post is also available in: English