Aktualno

Zaplešite tango i zaljubite se u svoju najdražu masku na Splitskom krnjevalu!

Splitski krnjeval – karneval ljubavi i intriga

13. veljače 2018.

Krnjevalskim vjenčanjem tajnog ljubavnog para, za koji su odabrani najistaknutiji mladić i djevojka koji su na neki specifičan način obilježili proteklu godinu započeo je jedan od totalno drukčijih karnevala u Hrvatskoj – Splitski krnjeval ili popularno nazvan Karneval ljubavi i plesa.

U ozračju ljubavi, radosti i plesa, desetak dana ludovat će staro i mlado  na tom jednom od najstarijih karnevala na svijetu. Da, dobro ste pročitali! Splitski krnjeval stariji je od svih poznatih karnevala o kojima čitate i zato budite ponosni na svoj karneval! On potječe od rimskih Saturnalija, a dijelom su na njega utjecali i Krabuljni plesovi koji su se organizirali u Splitu za razliku od ostalih gradova u kojima su se u doba Mesopusta održavale maškarane povorke.

Image may contain: 3 people, people smiling, people on stage, people standing, wedding and outdoor

Dođite i uživajte u ovogodišnjem Splitskom krnjevalu, zaljubite se u svoju najdražu masku, zaplešite s njom zumbu ili salsu. No, nemojte misliti da će ovogodišnji krnjeval ostati zakinut za ljubavne intrige! Možda se baš neka od njih dogodi u romantičnom i strastvenom Tangu pod maskama kada zaplešete taj magični ples u društvu neke, samo vama poznate maske.

U 11 dana i 24 raznih događaja svatko će pronaći nešto za sebe, pa će tako oni manje romantični zapjevati karaoke na Krnjeoke festu, poslušati Ante Casha, uživati u retro ili latino partyu. A kako bi se osjetio dah daleke Kube i miris ruma i cigara, samo za zakarubljene Splićane i njihove goste nastupit će Cubismo.

Uz već tradicionalni dječji krnjeval, ove godine mislilo se i na kućne ljubimce, pa će se tako održati Paškare ili Krnjeval pasa. Stoga, iglu i konac u ruke kako biste svom najdražem četvernožnom prijatelju sašili karnevalsku opravicu pa čak i stavili krinku da ga njegova simpatija – susjedov pas ne prepozna.

Image may contain: 5 people, people smiling

I put pod noge do Splitske rive! Tko zna, možda se dogodi i neka pseća zamaskirana ljubav.

Image may contain: 8 people, people smiling, people dancing, people standing and indoor

I dok vam tako u ljubavi i radosti, ali i činjenici da ste netko drugi prolaze dani, na pokladni utorak doći će i dan suđenja Krnji. Upravo je on kriv za sve intrige, jadi i prevare, ali i mnogo toga drugoga. Hoće li biti osuđen odlučit će Veliki sudac i narod. Dođite i uvjerite se sami!

No automatic alt text available.

Image may contain: sky, text and outdoor

Svi programi detaljno: www.krnjeval.com

Facebook stranica: https://www.facebook.com/krnjeval/

Detaljni program koncerata i događanja pogledajte na www.visitsplit.com

 

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375