Gastro

Dani ulja u Splitu!

Povodom ovosezonskog otvaranja Uje oil bara, kao jedan od malobrojnih restorana čija se kuhinja bazira isključivo na maslinovom ulju, u suradnji s Institutom za jadranske kulture, željeli smo napraviti nešto za naše sugrađane i ponuditi besplatne edukacije o maslinovom ulju.

Već nekoliko godina turistima pričamo priču o benefitima mediteranske kuhinje čiji je maslinovo ulje esencijalni dio, a sada smo osvijestili i potrebu naših građana koji bi željeli produbiti svoja znanja. Čini se da turisti na kraju svog odmora imaju više znanja i informacija o proizvodnji i uzgajanju maslina nego naši sugrađani od kojih velika većina ima i svoje maslinike.

Stoga smo u suradnji s Institutom za jadranske kulture i gospođom Mirellom Žanetić, te Turističko-ugostiteljskom školom i gospodinom Ivom Bilićem, pokrenuli mini edukacije za učenike i turističke djelatnike (vodiče, recepcionare, kuhare u hotelima,…) kako bi ih educirali o načinima korištenja maslinovog ulja, ali i pravilnom kušanju te prepoznavanju kvalitete. Također, subotom u podne imamo dane otvorenih vrata, kada svi zainteresirani građani također mogu sudjelovati u degustacijama i edukacijama potpuno besplatno.

Uje je prva hrvatska oleoteka pokrenuta sa misijom promocije vrhunskih hrvatskih maslinovih ulja. U proteklih nekoliko godina Uje je preraslo u centralnu točku promocije i prodaje najboljih hrvatskih maslinovih ulja i delicija. U vlasništvu Uja su brandovi Uje selekcija, Aroma mediterranea, Brachia i Nona, a u ponudi oleoteke je i široka paleta hrvatskih maslinovih ulja ali i delikatesa koje čine presjek najboljeg što hrvatska gastro scena u ovom trenutku nudi.

Uje je pokretač, suorganizator i pokrovitelj brojnih projekata kojima je cilj povećanje potrošnje i promocija maslinovog ulja. Upravo zato otvoren je i restoran Oil bar. U našoj je ponudi izuzetno bogat izbor maslinovih ulja, a naše osoblje educirano je za predstavljanje maslinovih ulja i vina. Ponuda Oil bara bazirana je na tradicionalnoj, a suvremeno prezentiranoj dalmatinskoj kuhinji u izuzetno atraktivnom prostoru.

Informacije na tel: 0038598265081