Gastro

Dođite svi u Ston na Dan malostonskih kamenica!

Degustacija kamenica i peljeških vina na Danu malostonske kamenice 2018.

Dan malostonskih kamenica, te poznate delicije, ali i priznatog morskog afrodizijaka i ove se godine tradicionalno obilježava uoči blagdana sv. Josipa u Stonu i Malom Stonu. Prava Festa od ića i pića organizira se u subotu 17. ožujka u Malom Stonu kada već od jutra započinje degustacija tog posebnog morskog specijaliteta.

Svi koji se tada nađu na malostonskoj Rivi uz odlične kamenice na maunama moći će uživati i u raznim vrstama vina peljeških vinara, koja će se prodavati po promotivnim cijenama. Kako poznavatelji kamenica kažu, taj hrvatski otočni proizvod izvrsno se slaže s pjenušavim bijelim i crvenim vinima, posebice vinima koja se proizvode na pelješkom terroiru.

Tijekom cijelog Dana malostonskih kamenica, osim u toj deliciji i vinima, posjetitelji će moći uživati u autohtonim slasticama koje se ove godine prodaju u humanitarne svrhe. Da bi sve proteklo u veselom i vedrom raspoloženju pobrinut će se Glazbeni sastav Prijatelji i klapa Versi.

ston.hr

No, kako ne bi sve ostalo na gastronomskom i enološkim užicima u kojima će uživati ne samo stanovnici Stona i Maloga Stona već i turisti koji u razdoblju predsezone posjećuju taj naš poluotok, nastupit će folklorni ansambli, primjerice KUD Ponikovske poskočice i Glazba Ston.

ston_2

Turistička zajednica općine Ston uz ostale suorganizatore i ove godine se pobrinula za već tradicionalnu tombolu.

Festa od kamenica od poslijepodnevnih sati sa stonske Rive seli se u tamošnje restorane gdje će se također moći isprobati kamenice koje su zapravo najpunije i najukusnije za konzumaciju upravo sredinom ožujka.

Kako bi se obilježio blagdan sv. Josipa, ali i cijeli taj turistički i gastronomski događaj, u subotu ujutro Općina Ston održat će svoju svečanu sjednicu u tvrđavi Kaštio. Uočio Dana malostonskih kamenica, 16. ožujka, svi oni koji se bave uzgojom i proizvodnjom školjaka i kamenica održat će stručni skup školjkara.

Foto: Tz općine Ston
Više: www.ston.hr

Projekt je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj