Aktivni odmor

Dubrovnik outdoor festival 2018

Drugo izdanje Dubrovnik outdoor festivala, donosi zabavne i uzbudljive aktivnosti na otvorenom, edukaciju, višednevne pustolovne ture te sportske događaje. Festival će se održati na dubrovačkom području od 14. do 20. svibnja 2018.

This photo is taken by AllWinner’s v3-sdv

Dubrovnik outdoor festival promovira zdravi način življenja kroz zabavu i različite pustolovne aktivnosti na otvorenom poput  planinarenja, biciklizma, kajakarenja na moru, penjanja, pustolovnih utrka itd. Tijekom festivala zaljubljenici u pustolovne aktivnosti imati će priliku otkriti prirodne ljepote dubrovačke regije i okolice. Želja nam je pokazati ali i nadahnuti ljude kako da uživaju u različitim avanturističkim aktivnostima na jugu Hrvatske. Lokalna hrana, skrivene prirodne ljepote i razne pustolovne aktivnosti ove regije zasigurno će ostaviti sve naše posjetitelje bez daha.

Drugo izdanje Dubrovnik outdoor festival pružiti će razne seminare i stručne radionice koje će promovirati važnost sigurnosti u pustolovnom turizmu. U sklopu festivala, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja organizirati će radionicu za vodiče u pustolovnom turizmu. Radionica će se održati 14. i 15. svibnja 2018. na području Konavala.

Uz pomoć Svjetske organizacije za pustolovni turizam (ATTA) Dubrovnik outdoor festival 2018. planira ugostiti različite predavače specijalizirane za pustolovni turizam i adrenalinske sportove. Sudionici će imati priliku saznati više o različitim temama poput međunarodnih standarda za pustolovne vodiče, kondicijske pripreme sportaša na otvorenom, različitih adrenaliskih sportova u funkciji turizma, važnost Hrvatske gorske službe spašavanja, sigurnosnih standarda u pustolovnom turizmu i još mnogo toga.

Ovogodišnji program festivala donosi i drugu međunarodnu radionicu i obuku za vodiče kajakarenja na moru koja će se održati u Dubrovniku od 14. do 19. svibnja 2018. u suradnji sa  Međunarodnom udrugom vodiča za kajakarenje na moru (ISKGA).

Tijekom festivala 19. svibnja 2018 održati će se i multiaktivna pustolovna utrka za dvočlane timove. Utrka će kombinirati različite sportske discipline poput veslanja u kajacima, trčanja i abseiling (spuštanja niz uže).

Završni vikend festivala ponuditi će različite adrenalinske aktivnosti i zabavu na području Konavala. Posjetitelji će se imati priliku okušati u zabavnim utrkama u prirodi za djecu i odrasle te seoskoj olimpijadi.

HGK i HGSS-a organiziraju obuku i radionicu za vodiče u postolovnom turizmu koja će se održati u pustolovnom parku Cadmos Village u Konavlima 14. i 15. svibnja u sklopu Dubrovnik outdoor festivala 2018.

Predavači će biti predstavnici HGSS-a koji će obučiti vodiče o sigurnosno informativnim aspektima: kako reagirati u slučaju nesretnog slučaja, sigurno vođenje grupe, orijentacija, procjena situacije i organizacija zbrinjavanja i spašavaja, meteorologije.

Instruktori HGSS-a rade po jedinstvenom programu koji je priznat od Gospodarske komore – grupacije pustolovnog turizma, a njezin cilj je educirati što veći broj osoba koje rade na području pustolovnog turizma kako bi bile spremne za sigurno i kvalitetno vođenje turista.

Sve informacije pronađite na slijedećim poveznicama: