Aktualno

Osjetite radost Uskrsa u najlipšem gradu na svitu!

Proslava Uskrsa u Splitu!

Približava se najveći kršćanski blagdan Uskrs, koji simbolizira početak novog života. U povodu tog blagdana, Turistička zajednica grada Splita poziva sve Splićane kao i sve njihove goste da dođu u splitski park Đardin gdje se održava bogati uskrsni program za sve generacije. Osim u bojanju uskrsnih pisanica, radost Uskrsa možete osjetiti i u potrazi za obojanim jajima sakrivenima u parku Đardin, a nalaznike tih pisanica očekuju bogate nagrade.

Od četvrtka, 29. ožujka na Rivi traje poseban program. Pozivaju se svi – od najmlađih do najstarijih, i to na oslikavanje pisanica s udrugom Sekcija umjetnika branitelja grada Splita, od 10 do 14 sati. Od subote, 31. ožujka do nedjelje, 8. travnja osjetite Radost Uskrsa u Đardinu, jer Uskrsni blagdani ne završavaju samim Uskrsom već se nastavljaju i dalje, do Bijele nedjelje.

Tako će se u subotu, 31. ožujka u 11 sati održati program u Đardinu. Ponovno u suradnji s udrugom Sekcija umjetnika branitelja grada Splita i Centrom za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Park Đardin ovoga će Uskrsa osvanuti ukrašen svjetlećim uskršnjim figurama i dekoracijama koje su izradile vrijedne ruke korisnika COO Juraj Bonači i umjetnika branitelja.

Slasno uskršnje jutro

Na sam Uskrs, u 11 sati na Trgu Republike – Prokurativama, Turistička zajednica grada Splita poziva sve posjetitelje na manifestaciju Slasno uskršnje jutro. U suradnji s udrugom SKMER za sve Splićane i goste pripremaju se tradicionalna uskrsna jela. Tako će se na velikoj trpezi, osim domaće šunke pečene u kruhu naći i sirnica, pisanice tj. tvrdo kuhana obojana jaja i domaći kruh. Posjetitelji će uživati i u live cookingu tijekom kojeg će kuhari pripremati brojna jela iznenađenja. Kuharima udruge SKMER pridružit će se i članovi sajma ItaliaFest, koji će se otvoriti na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja. Taj će se sajam održati na Prokurativama do 8. travnja.

Doživjeti Uskrsne blagdane u Splitu, šampionu hrvatsko turizma za prošlu godinu, zaista je doživljaj. Posjetite brojne splitske crkve, kao iznimne spomenike sakralne arhitekture, od svjetski poznate katedrale Svetog Dujma do samostana Svetog Ante na Poljudu. Pogled će vam u ovo blagdansko doba privući i minijaturna statua Svetog Martina u sjevernom zidu Dioklecijanove palače, ali i sinagoga iz 16. stoljeća.

Neodoljivi mediteranski šarm u kombinaciji s povijesnim pričama koje izviru iz svakog detalja kuća, zidina i ulica, daju Splitu poseban značaj. Split je lijep u svako doba godine, ali u ovo blagdansko, ali i proljetno doba, možda je najljepši i jednostavno vas mami da ga posjetite. Dođite sa svojim najmlađima kako bismo kao jedna velika obitelj osjetili radost Uskrsa u najlipšem gradu na svitu!

Više informacija pronađite na: www.visitsplit.com, ili Facebook  TZ Grada Splita.

Foto: arhiva TZG Splita, Hot Spots, Grad Split, SKMER

logotipi-hr-1-1024x375