Aktualno

Pet sjajnih destinacija za ‘city break’

Preporuka Travel Advisor

‘City break’ predstavlja kratak odmor u velikom gradu, traje svega par dana, a na željenoj destinaciji po realativno niskoj cijeni pokušavate iskoristitit maksimum ponude. Najčešće uključuje obilazak svjetski poznatih metropola, a možete ga bez problema organizirati u vlastitom angažmanu. I to po pristupačnoj cijeni. Ukoliko planirate primjerice dva slobodna dana spojiti s vikendom – stvorili ste si savršene uvjete za jedan kraći odmor. Kako bi vam uštedjeli vrijeme kojeg ionako nemate, u nastavku vam donosimo pet povoljnih i atraktivnih destinacija za ‘city break’.

1. Ljubljana, Slovenija

Ljubljana, city break@katrinabuntak

Iako je jedan od manjih glavnih gradova u Europi, Ljubljana je stekla titulu moderne urbane metropole, a u posljednje vrijeme postaje i vrlo popularna turistička destinacija. Bogata kulturna baština, impresivna kulturna scena, osam kazališnih kuća, 13 muzeja i zoološki vrt u kojem se nastanilo oko 150 životinjskih vrsta sasvim su dostatni da vas drže zaokupljenim tijekom boravka.

2. Beograd, Srbija

Beograd, city break
@i.love.serbia

 

Beograd po pitanju zabave i gastronomije, uz svoju ljepotu i bogatu povijesnu baštinu, zaista ima mnogo toga za ponuditi. Grad zaista živi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu u svim sferama pa ako u samo tri dana planirate obići klubove, splavove, restorane, kazališne predstave, očekujte da ćete se s ovog odmora vratiti poprilično iscrpljeni. Ali vrijedit će.

3. Salzburg, Austrija

Saszburg, City break@beth_pez

Iako Salzburg nije pretjerano velik, posvećen je turizmu pa je vrlo lako u njemu ostati nekoliko dana i svaki dan vidjeti i doživjeti nešto drugo. Grad i okolica su bogati raznolikom i zanimljivom ponudom pa tako u starom dijelu grada gotovo da nema drugih ljudi osim turista. Grad ima dobro koncipiran javni prijevoz koji je brz i nema gužvi. U pravilu ćete najbolje proći ako kupite Salzburger Card, budući da se time se dobivaju ulazi u sve atrakcije te korištenje javnog prijevoza.

4. Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam, City break@camilletalks

Amsterdam je grad u kojem se mogu provesti dani istražujući te tražeći dublji smisao života u nekom od 250 Koffi shopova. U pauzi od duhovnog uzdizanja dobro je spustiti se na zemlju i prokrstariti gradom. Nekom će biti zanimljiviji kafići, nekom crvena četvrt, a nekom Noćna straža u Rijksu. Ono što svakako ne bi trebalo propustiti je vožnja brodom po kanalima.

5. Berlin, Njemačka

Berlin, City break@ingridlosa

Što ima Berlin a da to nemaju drugi gradovi? Za početak, tu je lokalno stanovništvo čiji je pomalo neizbrušeni i neodoljivi šarm prvi dio iskustva. Na tu činjenicu dodajte impresivnu količinu građevina koje pričaju povijest jednog čitavog naroda i imate dobitnu kombinaciju.

Izvor: Travel Advisor – Europa