Aktivni odmor

Proljeće kod Savojskog – zašto posjetiti Bilje?

Sve posjećenija i traženija destinacija ruralnog turizma i ovog proljeća nudi brojne sadržaje za domaće i strane posjetitelje.

Općina Bilje, obrubljena sa nekoliko biciklističkih pravaca, postaje brzorastuća destinacija ruralnog turizma, te svake godine bilježi sve veći broj dolazaka stranih i domaćih turista. Značajna cikloturistička Dunavska ruta (EV6) najvećim dijelom u Baranji prolazi upravo kroz općinu Bilje, a slijedom toga, na nju su se nadovezale lokalne biciklističke rute, koje presijecaju mjesto Bilje i okolna mjesta, te vode turiste do bike&bed smještaja te restorana i ostalih prirodnih i kulturnih znamenitosti. Prirodne ljepote parka prirode Kopački rit i eno – gastro ponuda destinacije ključni su turistički proizvodi, po kojima je mikroregija Baranje sve više prepoznatljiva.

Općina Bilje, općina smještena uz sami rub parka prirode Kopački rit, bilježi brzorastuće turističke rezultate iz godine u godinu. Sa 41 smještajnim objektom, ukupno 408 ležaja i 6 ugostiteljskih objekata, turistički je najrazvijenija općina u Baranji, ali i u Osječko – baranjskoj županiji. Tendencija registriranja bike&bed smještajnih kapaciteta započela je još prije 10 godina, tako da je oko 15 smještajnih kapaciteta registrirano i za taj specijalizirani oblik turizma. Sa 14 281 noćenja i 7937 dolazaka stranih i domaćih turista u 2017. godini, svake godine raste i broj jednodnevnih posjetitelja. Kako smo u 2016. godini bili top destinacija kontinentalnog turizma, povećanje razine turističke ponude i sadržaja doprinijelo je tome da je u 2017. godini postignut rekordan broj posjetitelja na brojnim manifestacijama Općine.Osim izvrsne turističke ponude ruralnog turizma, bitno je napomenuti to da se u općini Bilje nalaze brojne uslužne djelatnosti, kulturne znamenitosti, ugostiteljski objekti i avanturistički sadržaji.

Hotspots preporuka: Zašto planirati posjetu Baranji i Bilju – vodič za sezonu

Kontinent se nakon kratke i hladne zime budi, stoga smo odlučili podsjetiti Vas zašto trebate planirati posjetiti Baranju i Bilje, i to sada već za Uskrsne blagdane.

9. ožujka 2018. Park prirode Kopački rit

Od ovog vikenda brodovi Parka prirode Kopački rit su ponovo spremni povesti Vas u obilazak zoološkog rezervata!
Redoviti izleti brodom su u 11, 13 i 15 h, a Vaš posjet molimo najavite pozivom na recepciju Prijemnog centra na telefon 031/445-445.

31.ožujka  2018. Proljeće kod Savojskog, Bilje, park dvorca Eugena Savojskog

Zabavno i edukativno okupljanje djece i odraslih, u parku kod dvorca Eugena Savojskog na Veliku subotu, uz bogati program radionica bojanja pisanica i ponudu slastica. Sajam cvijeća podsjetiti će nas da je pred nama vrijeme kada moramo ozeleniti svoje okućnice, pa  će Vas obradovati velika ponuda rasade i cvjetnog materijala. Točno u podne dolaze nam moto zeke, a cijelo vrijeme događanja moći ćete uživati u opuštenoj atmosferi parka u prvim proljetnim zrakama sunca na svojim dekicama.

7. travnja 2018. Lug, centar mjesta Lug

Međunarodna fišijada u Lugu, u mjestu koje je najpoznatije po proizvodnji crvene mljevene začinske paprike, započinje sezona brojnih manifestacija koje slave bogatu gastro i eno ponudu Baranje. Samo jedan u nizu gastro specijaliteta, njegovo veličanstvo riblji paprikaš, iliti fiš paprikaš, ima prigodu predstaviti najbolje majstore iz okolice i susjednih zemalja. Uz zabavni program, dolazak proljeća obilježavamo i početkom održavanja manifestacija na otvorenom.

2.-3. lipnja 2018.  19. Međunarodni Etno susreti u Bilju, Festival biciklizma

Međunarodna smotra folklora, sajam eko proizvoda hrane, pića i rukotvorina, bogati zabavni program, sve to začinjeno sa bogatom gastro ponudom..nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za vrijeme trajanja Etno susreta, Bilje je domaćin susretima svih posjetitelja, gostiju, djece i odraslih, zaljubljenika u očuvanje kulturne tradicije našeg kraja, ali i krajeva iz kojih dolaze naši gosti. Bogati baranjski stol svakome će nešto ponuditi, a program započinje od prijepodnevnih sati do kasno u noć.

Dakle….otvorite vrata Baranje i kročite u Bilje, zasigurno nećete požaliti!

Sve informacije:

www.tzo-bilje.hr
Facebook TZO Bilje
pp-kopacki-rit.hr

fotografije: Pavo Nikolić, JU PP Kopački rit

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

Logo2