Aktualno

Promocija Hvara i proslave 150 godina na vodećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu!

Izaslanstvo Grada Hvara i Turističke zajednice Hvara na svjetskom turističkom sajmu u Berlinu, promoviralo je obljetnicu 150 godina organiziranog turizma u gradu Hvaru. Uz pjesmu klape Pharia i okuse otoka, na promociji je predstavljen i  program proslave u Hvaru u 2018. godini. Središnja proslava odvijat će se od 10. do 15. svibnja, a gotovo sve manifestacije Grada, Turističke zajednice, gradskih ustanova i udruga ove godine će biti u znaku velike obljetnice.

150 godina turizma hvar (1)

Naime, ovo je godina u kojoj Hvar slavi čak stoljeće i pol turističke tradicije. Hvar je oduvijek bio i ostao biser hrvatske turističke ponude, prepoznat zbog  UNESCO lokaliteta i nematerijalne baštine, prirodnih ljepota i drugih specifičnosti, te je uvijek na svjetskoj turističkoj karti pozicioniran među pet najvažnijih odredišta u Hrvatskoj.

I ove godine pozitivni turistički trendovi se nastavljaju, a jubilarna 150 obljetnica hvarskog turizma za mnoge će biti motivator dolaska u destinaciju.

150 godina turizma hvar (2)

S mnogobrojnim izložbama, glazbenim večerima, promocijama knjiga i tradicionalnim manifestacijama, Grad otvara i obnovljenu povijesnu zgradu Arsenala s najstarijim javnim kazalištem Europe. U programu su, 45. Dani hvarskog kazališta, 22. Međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame Prix Marulić, 57. Hvarske ljetne priredbe te 42. Međunarodna novogodišnja regata….

A kako se u 2018. obilježava i 160 godina hvarske meteorološke postaje – jedne od najstarijih u Europi, te 160 godina rođenja izumitelja daktiloskopije, Hvaranina Ivana Vučetića, možemo slobodno reći da ovakvih obljetnica – nema nigdje u svijetu!

150 godina turizma hvar (4)

Turistički sajmovi važan su oblik marketinškog komuniciranja destinacije. Sajam ITB Berlin je vodeća međunarodna poslovna burza turizma, na kojoj se predstavlja cijela  paleta putovanja, odmora i zabave. Stručni sajam čini ITB Berlin najvažnijom poslovnom platformom za globalnu turističku ponudu. Ove je godine na sajmu sudjelovalo gotovo 11.000 izlagača iz 180 zemalja, a tijekom pet dana održavanja zabilježeno je više od 115.000 stručnih posjetitelja.

www.tzhvar.hr

Foto: Tz grada Hvara