Aktivni odmor

Trail&Trekk utrka na Pagu u čast David Bowieju!

Mjesečevi pejzaži otoka Paga čekaju trkače

Ekstremna verzija hodanja, a ujedno i iznimno korisna tjelesna aktivnost – trekking, sve je popularniji oblik rekreacije kod svih dobnih skupina. Staze za trekking razlikuju se po težini, ovisno o zoni i vrsti terena kroz koju prolaze. U tom obliku pješačenja koristi se cijelo tijelo, a jačaju se svi mišići i cijeli koštani sustav.

OVOG VIKENDA NA OTOKU PAGU

Već drugu godinu zaredom, u mjestu Metajna na otoku Pagu, 24. ožujka održava se event Pag Trail&Trekk, tribute to David Bowie – Life on Mars II Edition! Nakon uspješnog prošlogodišnjeg natjecanja Outdoor koje je okupilo više od tisuću natjecatelja, ove se godine očekuje isto toliko, a možda i više natjecatelja – od najmlađih do najstarijih. I ove godine očekuju se, osim natjecatalja iz Hrvatske, i trekkingaši iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Makedonije.  Pag Trail&Trekk natjecanje održava se u tri kategorije natjecanja: Challenger, na duljini trekking staze od 20 do 25 km, a ta je staza djelomično za trail, a djelomično za trekking, zatim Active staza duljine 13 km, u trail konceptu, a cijela staza je označena te Light staza duljine 7 km u potpunosti u trail konceptu, a cijela ta staza je označena i trčljiva.

Pag Trail & Trekk: Mjesečevi pejzaži Metajne čekaju trkače

Start i cilj za sve kategorije trekkingaša, znači od djece, preko odraslih do umirovljenika, jest riva u Metajni. Svaki natjecatelj treba imati obveznu opremu koja sadrži mobitel s napunjenim baterijama i brojem kojeg je natjecatelj napisao u prijavnici, set prve pomoći, čelnu ili ručnu lampu ili bateriju, zemljovid kao vodič utrke te evidencijski karton i upute za utrku sa sigurnosnim brojevima telefona koje osigurava organizator. Nakon utrke, podijelit će se medalje za ženske i muške pobjednike u svim kategorijama, nakon čega slijedi pravi David Bowie tribute after race party u Metajni!

Image may contain: one or more people, ocean, sky, mountain, outdoor, nature and water

Dođite svi i uključite su u stazu koja odgovara vašoj trenutačnoj fizičkoj kondiciji. Važno je da hodate prirodno bez da se pretjerano umarate, a time ćete zaboraviti i na sve stresne događaje iz svakodnevice.

Više: visitnovalja.hr

 Foto: Tz Novalja