Aktivni odmor

Uskršnji sajam u Lipiku 2018 – ne propustite

Uskrs samo što nije tu,  a iz Lipika su se potrudili obogatiti ovo hladno vrijeme sa još jednim atraktivnim Uskršnjim sajmom.

Grad Lipik, Turistička zajednica, i Turistička agencija Lira, unatoč nesigurnim prognozama pripremaju sve da bi ova Cvjetnica bila što ljepša i zanimljivija.
Ovaj sajam raznih proizvoda uskrsne tematike će biti još veći i bogatiji a za svakoga će se naći ponešto interesantno.

USKRŠNJI SAJAM – povedite najmlađe, za njih su pripremljene posebne atrakcije

Turistička zajednica se angažirala u privlačenju novih izlagača te im ove godine dolazi njih više od sedamdeset koji će pokazati svoje proizvode i obogatiti sadržaj sajma.
Ove nedjelje, 25. ožujka od 10 sati, kada počinje sajam, posjetitelji mogu obilaziti raznolike štandove sajma u Lipiku. Mnogi izlagači će biti po prvi puta u Lipiku, te će osvježiti ponudu i sigurno vam dati neku zgodnu ideju za idealan uskrsni poklon.  Uz glazbenu podlogu cijeli dan, dođite i zabavite se na lunaparku, provozajte se u kočiji i vlakiću. Od 15 -17 sati  održati će se radionica likovno-ekspresivnog tipa Dječjeg doma Lipik. 
U 16 sati, će biti organiziran kratki dječji prigodni program, a poslije programa je potraga za pisanicama za djecu. Nagrade su i dalje slatke za sve sudionike, ne samo za najbrže.

ZEKOGRAD

Usporedno s time  organiziran  je i Zekograd. Iako se ovog trena doslovno može citirati svima poznati refren „Smrznuo se potočić i pokrio ga snijeg“.., ovogodišnji uskršnji zec ne odustaje i ponovno dolazi u svoj Zekograd!  Za djecu i roditelje, pripremljene su razne igre, poligoni za vježbanje i zabava uz kuću Uskršnjeg zeca i Zečju ostavu.
Opustite se u perivoju u sklopu Toplica Lipik gdje se nalazi svjetleća pisanica, okvir za obiteljske fotografije…i brojni radovi marljivih ruku koje čuvamo iz prethodne godine uz dodatne nove ukrasne instalacije koje ostavljamo kao šećer na kraju!

IZLOŽBA UNIKATNIH DRVENIH PISANICA

U samom Zekogradu smjestit će se i nesvakidašnja izložba unikatnih drvenih pisanica. Pisanice su rađene od različitih vrsta drveća i djelo su majstora Pere Antunovića. Zimogrozniji među nama, mogu se osladiti u slastičarni ili popiti topli čaj u obližnjem caffe baru, a ukoliko ste umorni, na raspolaganju je osvježenje tijela geotermalnom ljekovitom vodom u blizini, no nemojte se zaboravti vratit ponovno u šetnju alejom kestenova, jer s našim sajmom počinje proljeće u Lipiku.

Lipik je idealna destinacija za proslavu Uskrsa i veselja u iščekivanju toplijih dana. Posjetite nas i dobro došli u Požeško – slavonsku županiju!

Više informacija:

Turistička zajednica grada Lipika

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije