uncategorised

Vrboska – dobrodošli u hvarsku Malu Veneciju

 

KOLIKO JE BOGAT I RAZNOVRSTAN NAŠ OTOK HVAR, pokazuje činjenica da ima čak i – svoju vlastitu Veneciju! Upravo Malom Venecijom se zbog svog slikovita izgleda, te brojnih malih mostova naziva intrigantna Vrboska, najmanji gradić na otoku ušuškan poput uskog i vijugavog fjorda. U njemu su tipična mediteranska pučka arhitektura, dostojanstvene stare gradske kuće s obilježjima gotike, renesanse i baroka sljubljene sa sakralnim duhom drevnih crkvenih zdanja, te mu nadimak Mala Venecija – pristaje kao saliven!

VOLITE LI RAZGLEDAVATI, ondje ćete uživati u kulturnim znamenitostima s obilježjima gotičkog, renesansnog i baroknog stila – obiđite najistaknutiji objekt otočke arhitektonske baštine – crkvu sv. Marije od milosrđa iz 16. stoljeća, te baroknu crkvu Sv. Lovre koja krije neprocjenjivo slikarsko blago koje se pripisuje pregršt renesansnih majstora i jednom filigranskom umjetniku!

Posjetite i Ribarski muzej sa tradicionalnom ribarskom opremom te rekonstruiranom starom ribarskom kućom koja sjajno dočarava život vrijednih stanovnika Vrboske, ondašnjih ribara i težaka!

VOLE JE I SVJETSKI BICIKLISTIČKI PRVACI! Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora te bicikliranja u savršenom otočkom ambijentu, ova informacija će Vam biti zlata vrijedna – naime, biciklistički šeici iz prestižnog tima “Bahrain Merida”, među kojima je i trenutno najbolji biciklist svijeta Vicenzo Nibali, ocijenili su Vrbosku odličnim mjestom za bicikliranje! Duh u Vrboskoj krijepe i atraktivne pješačke ture, a tijelo zdrava hrana iz okolnih polja i svježe ulovljena riba sa domaćim maslinovim uljem i aromatskim začinima! Razumije se, ovako ukusan obrok najbolje je zaokružiti čašom nekog od nadaleko poznatih hvarskih vina!

SENSES RESORT – MELEM ZA ČULA. Pored nevjerojatnog broja osobitosti na tako malom prostoru, Vrboska nudi i gotovo rajski odmor i opuštanje! Riječ je o hotelskom naselju SENSES RESORT u neposrednoj blizini Vrboske, neznatno udaljenom od šljunčane plaže Soline te mnogobrojnih uvala od kojih svaka krije idealnu kombinaciju sitnog šljunka i kamenih ploča! Ovaj objekt prekrasnog, opuštajućeg minimalističkog uređenja, idealno je mjesto za romantični, relaksirajući ili aktivni bijeg od stresa, a preferirate li ovaj posljedjnje navedeni, uputite se do obližnjeg Hvar Divers centra sa prestižnom PADI 5 star IDC oznakom! Provjerite zašto je na logotipu hotela oslikan jedan od najljupkijih stanovnika podvodnog svijeta toplijih mora – simpatični morski konjic!

Turistička zajednica
mjesta Vrboske

Foto: Tz Vrboska

www.vrboska.info