Aktivni odmor

Zaljubite se u Vojvodinu

Salaši, vrhunska vina, odlična gastronomija, atraktivni hoteli i tamburaši, tako je Turistička organizacija Vojvodine predstavila ponudu Zagrebu.

„Pitate se što možete raditi u Vojvodini? Najbolje bi bilo da se zaljubite. Ako ne u nekog muškarca ili ženu, zaljubite se u Vojvodinu. To se upravo meni dogodilo kad sam došao tamo. Na malom prostoru od oko 21 tisuću četvornih kilometara živi najmanje 26 nacija, a kada sam dobio pečat u vjenčanom listu bio je velik kao tanjur, jer se u Vojvodini priča na šest jezika i svi su službeni“, kazao je Aleksandar Samardžija Splića, vlasnik Salaša 137 na predstavljanju turističke ponude Vojvodine u okviru Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO.

Aleksandar je u Vojvodinu došao iz Splita i dobio nadimak Splića kojeg s ponosom nosi. Kada je prije nešto više od dvadeset godina kupio salaš na Čeneju pored Novog Sada nije ni slutio da će to postati nezaobilazno mjesto na turističkoj karti Vojvodine.

„Vojvođanska ravnica prekrasna je u svim godišnjim dobima, pa je i zima itekako privlačna. Gosti uviđaju sve veću mogućnost dobrog provoda i bogate ponude na salašima koje su, pored čardi, najprepoznatljiviji proizvod Vojvodine. Svjesni njihove atraktivnosti upravo smo završili uspješnu kampanju „Zima na salašima“ i ovim putem najavljujemo proljeće te pozivamo ljubitelje prekrasne prirode, aktivnog odmora, tradicionalno bogate gastronomije i vrhunskih vina da nas posjete“, kazala je Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine.

A da  su salaši središte gastronomskog hedonizma potvrdio je Splića, koji je u Zagreb donio tradicionalne vojvođanske delicije poput šunke, goveđeg pršuta, kulena, kobasice, kajmaka, sira, domaćih pašteta, ajvara, salata, domaćeg kruha, slastica…

Uz bogat vojvođanski stol odlično su se uklopila vrhunska vina Vinarije Deurić, službeno i najbolje vinarije u Srbiji po stručnom časopisu Vino&Fino. Smještena na južnim obroncima Fruške gore u mjestu Mala Remeta u blizini Banje Vrdnik, idealno je odredište za ljubitelje vinskog turizma. Mladi enolog Mirko Niškanović predstavio je četiri vrhunska vina – osvježavajući Sauvignon blanc, kremasti Chardonnay,  slojevit i kompleksan Urban Rose i odličan Pinot noire, sočan, laganog tijela, nježnih i mekanih tanina.

Sve je to Vojvodina

Banje Kanjiža, Junaković, Rusanda, Stari Slankamen, Palić i Vrdnik s atraktivnim hotelom Premier Aqua kojeg je u Zagrebu predstavila zamjenica direktora Jelena Radivojević, odličan su izbor za ljubitelje termalnog turizma. Fruškogorski manastiri, Sremski Karlovci, Sremska Mitrovica, etno zdanje Stojana Čupića – Zmaja od Noćaja u Mačvanskoj Mitrovici, Galerije Bačkog Petrovca, Specijalni rezervat prirode Karađorđevo, dvorac „Kaštel“ Ečka, Nacionalni park Fruška gora, prepoznatljiva turistička destinacija Novi Sad, popularni EXIT…, sve je to Vojvodina koja privlači goste iz čitavog svijeta.

„Višenacionalna, višejezična i multikonfesionalna Vojvodina je poznata po multikulturalizmu i interkulturalnom opredjeljenju zajednice u kojoj se slavi ljepota i bogatstvo različitosti. Prebogata prošlost, intenzivna događanja u sadašnjem vremenu, mahom kulturno-zabavnog karaktera, od ovog naizgled jednoličnog predjela stvorili su ambijent za iznimnu turističku avanturu“, zaključila je direktorica TO Vojvodine.

više info pronađite na:

http://vojvodinaonline.com/

https://www.facebook.com/tovojvodine/

 Izvor: Lollipop

Fotografije: Alma Rabadan