Aktivni odmor

25. ALPE ADRIA JET SKI TOUR – spremni za adrenalinsku vodenu akciju?

Fažana – čarobno ribarsko mjesto u Istri, ovih dana postaje popirištem i središtem uzbudljive outdoor sportske aktivnosti – 25 izdanja ALPE ADRIA JET SKI TOURA.

Sport povezuje i spaja a u Fažani će definitivno povezati puno toga jer na ovogodišnjem izdanju Alpe Adria Jet Ski Toura sudjeluju natjecatelji iz čak 12 zemalja regije, koji će se natjecati u 13 klasa najatraktivnijeg mononautičkog sporta u svijetu.

Kako je sve krenulo?
Još 2004 godine, osjetivši dolazak krize u jet sportu, predstavnici jet sporta ove regije, okupili su se na stvaranju nove ideje koja bi jet sport još više približili sportskim masama a članice začetnice ALPE ADRIA CUPA bile su Hrvatska, Slovenija, i Austrija.
Kako je ovaj dio europe jako bogat kvalitetnim jet ski kadrom, koji se počeo osipati zbog sve većeg utjecaja krize na financiranje samog sporta, odlučeno je osnovati jedinstvenu “Ligu” u kojoj će se natjecati svi natjecatelji iz regije, a svaka će nacionalna udruga iz kumulativnih rezultata vaditi bodove za svoje natjecatelje i pribrajati ih ostalim nacionalnim prvenstvenim rezultatima za dotičnu sezonu.


Benefit ovakvog sistema je da se na utrkama održao veliki broj prijavljenih natjecatelja.
Samim natjecateljima je postalo još interesantnije putovati na nove lokacije u susjedne zemlje, ali uz uvelike smanjene troškove.
Tijekom godina, ALPE ADRIA CUP se isprofilirao kao jedino ozbiljno organizirano europsko natjecanje na kojem su sve više sudjelovali i natjecatelji izvan regije.
Kvaliteta vozača ali i organizacije u posljednjih nekoliko godina postavila je ALPE ADRIA CUP na sami vrh želja i prioriteta većine europskih jet sportaša.

Zašto je ALPE ADRIA TOUR ZANIMLJIV I ATRAKTIVAN TURISTIČKI PRODUKT
ALPE ADRIA TOUR je zahvaljujući geografskom položaju zemalja, svim članicama izuzetno interesantan iz nekoliko aspekata:
Prvi je izuzetna cestovna povezanost lokaliteta natjecanja, koja jako utječe na sami ekonomski status natjecanja.
Drugi je jedinstvene prirodno lijepe i interesantne lokacije (planinske Slovenije – na rijeci, Austrije – na jezeru i Hrvatske – naravno na Jadranskoj obali) koje vuku natjecatelje na “sudjelovanje uz osjećaj pripadnosti”, koji u velikom broju slučajeva rezultiraju povratkom na lokacije i u van natjecateljskim terminima.
Upravo ovaj drugi aspekt je izuzetan turistički adut kojim nastoje prezentirati svaku lokaciju kao jedinstvenu.

Svrha AAT
Jet ski sport je tijekom svojih 20 godina aktivnosti u ovom dijelu Europe, privukao mnoge entuzijaste, ali i promovirao novu vrstu zabave u ALPE ADRIA REGIJI a potom i u cijeloj Europi.
Kao jedna od najexpandiranijih grana sporta u 90ima, jet sport je postao i do danas ostao nezaobilazna rekreacija tijekom ljetne sezone.


Mnogi su probali i uglavnom ostali privrženi toj grani moto nautike, ali svi u okvirima svojih mogućnosti.  Kreditne i leasing linije u 90ima su mnogima i proširile mogućnosti i time ostvarile dječačke snove. Najveći entuzijasti okupili su se oko klubova i saveza i kroz natjecanja ispunjavali svoje potrebe za brzinom, spretnošću, taktičkim nadmudrivanjem … A sve upakirano u neodoljiv kolaž sunca,mora i atraktivnih destinacija.

Zato je i ove godine glavni cilj nastaviti  afirmaciju što većeg broja jet ski entuzijasta, a prema njima prilagoditi i samu natjecateljsku sezonu.
Kroz presjek postojećeg i potencijalnog kadra tako je i postavljeno dva smjera razvoja jet ski sporta koji će se i ove godine afirmirati i ujediniti u ispunjenju svojih želja i zadovoljstava.
A to su:  1) SPORTSKO-NATJECATELJSKI⦁ 2) REKREATIVNO-AMATERSKI

Želja organizatora  je da kroz ta dva kadra jet ski sportaša, privuku što širu masu pratitelja, gledatelja i navijača koji dolaze upravo iz njihovih radnih,  obiteljskih ili društvenih okruženja,  a koji nisu dosada nikada niti bili u ikakvom doticaju sa ovom granom moto nautike.

Donosimo raspored 25. izdanja ALPE ADRIA JET SKI TOURA U FAŽANI i pozivamo vas da budete i vi dio velike obitelji ALPE ADRIA JET SKI TOURA:
SJEDEĆI JETEVI – RUNABOUT [ranabaut];
STOJEĆI JETEVI – SKI
EGZIBICIJSKI – FREE STYLE
I OVE GODINE TOUR POČINJE SA PRVOM UTRKOM U HRVATSKOJ
FAŽANA 27-29.04.2018. BIVILLAGE
DIREKTAN PRIJENOS FINALA NAJATRAKTIVNIJIH KLASA U NEDJELJU 29.04. u 13:00 sati NA SPTV

 

 

Sve informacije o ovom vodenom spektaklu potražite na:

www.alpeadriatour.org
www.alpeadriatour.org/races/races-2018/fazana-2018-croatia
www.facebook.com/AlpeAdriajetskiTour/

Dobro došli u Fažanu!

fotografije: pixabay.com