Aktualno

Okusi zlatnu Slavoniju od 1. -10. svibnja u Požeško – slavonskoj županiji

Vinoljupci i gurmani je obožavaju, a pred njezinom bogatom trpezom pokleknu i najjači karakteri. Požeško-slavonska županijaoduvijek mami mirisima i okusima i oduševljava gostoljubivošću.

Da se u Požeško-slavonskoj županiji najbolje jede znaju svi koji su tamo bili barem jednom. I sami se u to možete uvjeriti posjetite li je u bilo koje doba godine, a osobito od 1. do 10. svibnja, tijekom „Dana okusa Zlatne Slavonije“.

Za vrijeme trajanja proljetne eno-gastro manifestacije u osam ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi Zlatne Slavonije, možete uživati u meniju s tradicionalnim jelima po promotivnoj cijeni od samo 75 kuna.

Restoran Klas iz Pleternice, restorani Vila Stanišić, Grgin Dol, krčme Zlatni lug i Stari fenjeri iz Požege, hotel Pakrac, buffet Čiča Mata iz Velike i restoran Schon Blick iz Vetova, ponudit će vam najfinija jela poput bistre, goveđe, prežgane ili juhe od rajčice, dimljene slanine, sira i kajmaka, kuhane junetine u sosu od rajčice, pečene teletine sa seljačkim krumpirom, sarme, odreska Barun Trenk, požeškog vinogradarskog ćevapa, podolca ispod peke, pastrve sa žara, pohanog soma, fiš paprikaša s tijestom, šmarna s pekmezom, domaćeg slavonskog kolača, slatke štrudle sa sirom…

Za aperitiv nazdravite mirisnom šljivovicom ili viljamovkom, a uz tradicionalna jela ne propustite vina odnjegovana u podrumima na jednoj od tri vinske ceste Požeško-slavonske županije.

fotografije: Alma Rabadan

Sve informacije:

www.tzzps.hr

Facebook fan page

htz-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

logo-tzpsz2-768x408