Aktualno

Pozivamo ljubitelje prirode i starine, ovaj vikend u Ozalj

RADOST PUTOVANJA – Proljeće u Ozlju, subota 28.4.

Pozivamo sve ljubitelje prirode i starine ovaj vikend u Ozalj. Provedite zanimljiv vikend u Ozlju – dođite vlakom, biciklom ili oldtimerom.

U subotu, 28. travnja izletnički vlak RUMOBIL vozi iz Zagreba i Karlovca u Ozalj na 8.Oldtimer desant na Ozalj i 4.izložbu čipke u okviru Sprang vikenda u Ozlju. Jalba se stoljećima izrađivala u mjestu Trg pokraj Ozlja, prastarom tekstilnom tehnikom izrade ‘sprang’ i uključena je na listu nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske. Svečano otvorenje atraktivne 4.izložbe čipke je u subotu u 18 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj.

Oldschool desant na Ozalj kultna je manifestacija, koja od 2008. povezuje veliki broj oldtimer klubova iz Hrvatske i inozemstva u jedinstvenom susretu na obali rijeke Kupe u Ozlju. Više od 150 oldtimera doći će i ove godine na Gradsko kupalište u Ozalj, a kao i svake godine, očekuje se i velik broj individualaca.

Uz prekrasne poglede na rijeku Kupu, Stari grad Ozalj, jednu od najstarijih hidrocentrala u Europi HE Munjaru, stare limene ljubimce ponosnih i brižnih vlasnika iz cijele države, mogućnosti laganih šetnji u prekrasnoj prirodi, svakako preporučujemo posjet stalnom postavu radova velike hrvatske slikarice Slave Raškaj, obilazak Zavičajnog muzeja Ozalj i razgledavanje Starog grada Ozlja.

Na Gradskom kupalištu nudit će se i proizvodi lokalnih OPG-ova rađenih po tradicionalnim recepturama – naveli smo dovoljno razloga da zabilježite ovaj datum i provedete jedno zanimljivo subotnje poslijepodne u gradu Ozlju.

 

Polazak vlaka s GK Zagreb je u 11:40, a povratak u Zagreb u 21:15 sati. Cijena karte iz Zagreba iznosi 40 kn, iz Karlovca 20 Kn, a djeca do šest godina putuju besplatno.

Pozivamo sve ljubitelje vožnji biciklom da se pridruže Dječjoj biciklijadi, koju organizira Društvo naša djeca Ozalj. Start biciklijade je u centru Ozlja u subotu 28.4. u 15 sati i uključuje vožnju okolicom Ozlja, uz završetak na Gradskom kupalištu.

Informacije:

www.ozalj-tz.hr

facebook