Aktualno

Seget – 4 razloga za posjet najautentičnijem komadiću Mediterana!

This post is also available in: English

DA JE SEGET NEŠTO POPUT mini raja s mediteranskim predznakom, govori nam i podatak da se ova mala općina ponosno smjestila među 5 najposjećenijih destinacija u županiji! Fuzija duge turističke tradicije i neodoljivog šarma malog dalmatinskog mjesta segetska je formula za uspjeh, a zašto mu se putnici namjernici te čitave obitelji vraćaju iz godine u godinu, saznat ćete ostanete li uz naše retke!

LOKACIJA ZA ČISTU DESETKU. Jeste li znali da Seget ima sjajan prometni položaj? Omiljeni domaći nacionalni parkovi poput Krke i Plitvičkih jezera, marijansko svetište Međugorje, te dakako, UNESCO-vi dragulji poput Splita, Šibenika i Trogira, pa čak i Dubrovnika, ondje su – nadohvat ruke! Koristite Seget kao mirnu oazu, a za još više sadržaja opredijelite se za izlet po mjeri!

SMJEŠTAJ KAKAV STE ODUVIJEK TRAŽILI. Ljubazni segetski domaćini itekako znaju da je smještaj važan segment turističke ponude, i nešto što se kontinuirano usavršava i nadograđuje. Odaberite neku od omiljenih i svima dobro poznatih „štacija“ među kampovima i hotelima kampova, prema najvišim ekološkim standardima!

AKTIVNI ODMOR PO MJERI GOSTA. Ni za vrijeme odmora se ne odričete rekreacije i sportskih aktivnosti? Krenite Stazom zdravlja i nagradite se prekrasnim pogledom sa vrhova uzvisina Vlaška i Sv. Ilija, a ukoliko vam ne manjka odvažnosti, biciklom savladajte Napoleonov put koji su još davne 1807. izgradili Napoleonovi maršali! A za još više adrenalina, posegnite za pravim poslasticama poput obližnjeg raftinga i zip line-a na rijeci Cetini, koje među ljubiteljima aktivnog odmora poodavno uživaju kultni status!

SPEKTAKL ZA NEPCA. Specifična dalmatinska kuhinja poseban je doživljaj za čula, a u segetskim restoranima  pronaći ćete sve zvijezde domaće gastro karte! Kušajte legendarnu peku, specifičnu po tome što se namirnice spravljaju pod željeznim zvonom te tako istovremeno i peku i kuhaju; ribu, meso i sezonsko povrće sa žara, a obrok zaokružite krepkim domaćim vinom i zasladite nezaobilaznim fritulama i kroštulama!

Turistička zajednica općine Seget
www.tz-seget.hr

Foto: Tz Seget

TZ Seget logo

This post is also available in: English