Aktualno

Supetar bogatiji za Waterman Forum superluksuzni kongresni centar

Otvorenjem novog Waterman Forum kongresnog centra najavljen početak još jedne turističke sezone u Supetru

 Watermanova kongresna ponuda obuhvaća nekoliko kongresnih dvorana ukupnog kapaciteta 600 sjedećih mjesta – 380 u glavnom kongresnom Waterman Forum centru te dodatnih 220 sjedećih mjesta u nekoliko manjih kongresnih dvorana kapaciteta 15 do 120 osoba. Kongresni centar otvoren je godišnjim simpozijem poznatog turoperatora Thomas Cook.


Svpetrvs Hoteli još su jednom dokazali da su dorasli zadatku poslovanja s jednim od vodećih svjetskih lidera u sferi turističkih putovanja koji je još 2015. godine Svpetrvs Hotelima uručio priznanje “Proven Quality” koje se na godišnjoj razini dodjeljuje hotelima koji svojim djelovanjem postižu vrlo visoke rezultate te su prepoznati kao najbolji hoteli unutar svoje kategorije na svom području. Iako ovoga puta nije bilo svečanog uručenja priznanja, itekako vrijednu potvrdu vrijednih napora Svpetrvs Hotela predstavljalo je zadovoljstvo i oduševljenja managementa Thomas Cooka samom organizacijom ljetnog brifinga o destinacijskom menadžmentu – Thomas Cook iDM Destination Management Summer Briefing za kojeg su izjavili da se radi o jednoj od najbolje organiziranih konferencija na kojima su sudjelovali u proteklih 5 godina.

Kada riječi hvale iziđu iz usta visoko pozicioniranih menadžera iz cijeloga svijeta, onda znate da se radi o organizaciji na viskom nivou. Pored konkurentskih prednosti u sferi MICE turizma, Waterman se izdvaja svojom atraktivnom lokacijom jedinstvenog mediteranskog okruženja u neposrednoj blizini plaža i kristalno čistog mora, a gostima je na raspolaganju i bogata wellness ponuda: unutarnji bazen sa slatkom vodom i Whirlpoolom, sauna i parna kupelj, fitness sala te prostori za masažu, opuštanje i njegu tijela unutar Watermanovog Island SPA Centra pa ne iznenađuje što su predstavnici Thomas Cooka čarobni spoj odmora i poslovnog putovanja pronašli upravo u Waterman Svpetrvs Resortu.

U ozračju euforije i zadovoljstva uspješnom realizacijom velikog organizacijskog izazova već je tekla priprema nadolazećeg,i ništa manje bitnog, događaja. Naime, Svpetrvs Hoteli su već devet godina domaćini poznate međunarodne kulinarske manifestacije – „Biser mora“ čije je ovogodišnje trinaesto izdanje okupilo sudionike iz 15-tak zemalja Europe koji su prezentirali nova znanja i trendove u kulinarstvu. Manifestaciji je prisustvovalo više od 300 profesionalnih kuhara i kuhara juniora koji su odmjeravali svoje kulinarske snage, razmjenjivali iskustva te sakupljali nova znanja u okviru raznih seminara od kojih su brojna predavanja održana upravo u novootvorenom Waterman Forumu.

Dio svečanosti imao je priliku ugostiti i Watermanov Adults Only – Hotel Osam koji se sa svojom Rooftop barom izdvaja kao apsolutno neodoljivi ambijentalni izbor pri organizaciji intimnih svečanosti.

Gastro manifestacija poslužila je i kao dobra prilika za prezentaciju projekta „Otočka kuhinja Supetar“ koji je krajem prošle godine osvojio srebrnu nagradu „Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske“ u kategoriji najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu, tako da su se u okviru „Bračke večeri“ služila brojna poznata bračka jela s popisa gastronomske baštine otoka Brača koja se sve češće mogu pronaći u supetarskoj ugostiteljskoj ponudi.

Organizacija kongresa, seminara, evenata i proslava dio je dugogodišnje poslovne prakse koju je gradnjom kongresnog centra Waterman odlučio podignuti na višu instancu te samim time nastaviti s diversifikacijom svoje turističke ponude. Manifestacija „Biser mora“ kao i petnaestodnevno stručno okupljanje menadžmenta jedne od najvećih svjetskih turističkih kompanija na otvorenju još jedne turističke sezone  predstavljaju i svojevrsnu afirmaciju širokog dijapazona mogućnosti Svpetrvs Hotela i grada Supetra kao jedne od perspektivnih mikro destinacija s potencijalom organizacije različitih vrsta događaja.