Aktivni odmor

7 razloga zašto sudjelovati na bike utrci „Uvati vitar” u Sutivanu!

Općina Sutivan i Turistička zajednica Sutivan, pozivaju sve ljubitelje aktivnog odmora i adrenalina na  XCM bike maraton „Uvati vitar“.

Kraj svibnja tradicionalno je rezerviran za bike weekend u Sutivanu na otoku Braču. Naša vodeća mala bike friendly destinacija u Hrvatskoj, još otprije poznata po atraktivnom festivalu Vanka regule i događajima sa sportskim predznakom. 2015. godine krenula je s brendiranjem mjesta kao ‘bike friendly destinacije’. Kao kruna ulaganja u cikloturističku ponudu, nastao je rekreativni biciklistički maraton „Uvati vitar“, koji se održava druge godine za redom od 18. do 20. svibnja 2018. u Sutivanu na otoku Braču.

I dok su za prošlogodišnju utrku „hvatanja vjetra“ njeni sudionici imali samo riječi pohvale, svi se nadaju kako će ovogodišnja utrka nadmašiti sva očekivanja.

Ukoliko se još niste prijavili i isplanirali dolazak, u nastavku donosimo 7 razloga da budete dio najljepše biciklističke utrke u Dalmaciji, uživate u prekrasnom krajoliku otoka Brača, a pritom se dobro zabavite.1. Najljepša otočka bike avantura!
Živopisne vizure otoka Brača najbolje se mogu doživjeti na dva kotača. U najljepšem mjesecu u godini – svibnju, napumpajte gume vaših bicikala, prijavite se na utrku  i krenite u jednu sasvim neobičnu avanturu. Nećete požaliti.

2. Za prijavu ne trebate biti profesionalac –  potrebno je samo malo optimizma i dobre energije
Za „hvatanje vjetra“  nije potrebna nikakva licenca i mogu se prijaviti biciklisti koji se tim sportom bave iz amaterskih i rekreativnih pobuda.

3. Stupanj zahtjevnosti vi birate 
Za natjecatelje je ove godine napravljena dinamična i zanimljiva utrka, a mogu se natjecati na tri duljine staza –  Bonaca 18 kilometara,  Vitar 43 km i Bura 75 km.   I dok je staza Bonaca pripremljena za tzv. turističku vožnju i razgledavanje otoka, oni koji sudjeluju u Vitru i Buri morat će dobro podmazati kočnice i istrenirati svoje mišiće.

4. Nisu zakinuti ni najambiciozniji ovisnici o adrenalinu 
Kako i oni najambiciozniji rekreativci  ne bi ostali zakinuti, ali i svima ostalima koji vole biciklirati na duge staze, pripremljena je staza pod nazivom Bura duljine 75 kilometara. Upravo zbog atraktivnih single trail dionica, brzih spusteva, zahtjevnih uspona te nekih tehničkih dijelova kojima uglavnom mogu ovladati oni koji se zaista bave biciklizmom.

5. Bogat nagradni fond
Kako ne bi sve ostalo samo na turističkoj vožnji, najspretnijima i najbržima dodijelit će se nagrade. Domaćini su pripremili bogati nagradni fond i niz iznenađenja

6. Utrka je privlačna natjecateljima, ali i gledateljima.
Oni koji se ne natječu, mogu sudjelovati i u uvijek atraktivnoj tomboli. Start biciklističke utrke je u mjestu Sutivan gdje će se održati svi popratni događaji. Oni koji to žele, na sutivanskoj rivi moći će se družiti s najvećim biciklističkim brendovima. Domaćini su se pobrinuli i za pravu feštu nakon utrke, pa će tako svi natjecatelji, njihove pratnje te svi drugi koji će pratiti utrku namjerno ili slučajno, nakon utrke na sutivanskoj rivi uživati u bogatoj gastronomskoj i enološkoj ponudi otoka Brača.

7. Domaćini su pripremili i sadržaje za najmilije i najmlađe
20. Svibnja, nedjeljno jutro je predviđeno najmlađe – Kids Race i fotografiranje sa pobjednicima XCM utrkeUtrka se održava u samom centru Sutivana.

Natjecateljima i njihovoj pratnji i prijateljima, Bike Friendly Sutivan osigurao je i povoljniji smještaj za vrijeme utrke, a svi koji uplate startninu utrke dobit će i 30 posto popusta za kartu za trajekt.

I na kraju jeste li spremni? Na web stranici  www.uvati-vitar.hr  prijavite se najljepšu utrku u Dalmaciji i uživajte u prekrasnom krajoliku otoka Brača! 

www.visitsutivan.com

Facebook: https://www.facebook.com/visitsutivan

Twitter: https://twitter.com/TZOSUTIVAN

shares