Aktualno

Supetar privlači sve više glazbenika i filmaša!

Grupa Detour snimila spot u Supetru

Supetar je postao prava zvučna kulisa i idealno mjesto za snimanje filmskih i glazbenih spotova! Njegove kamene kale i predivna priroda sve su češći motivi u mnogim umjetničkim vizualnim i auditivnim djelima. Da vas u tom mjestašcu čeka idealan vikend, poručuje i glazbeni sastav Detour u svojoj novoj pjesmi „Vikend“.

Image may contain: 1 person, standing

Taj jedan od vodećih pop sastava na hrvatskoj sceni, miljenici publike, ali i glazbene struke, koja im je uručila nagradu Porin, za pjesmu godine „Zaljubila sam se“ te za najbolju izvedbu grupe s vokalom, je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Supetra i uz pomoć Grada Supetra u tom živopisnom mjestu snimio spot za pjesmu „Vikend“.

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing, tree, child and outdoor

Tu veselu i raspjevanu razglednicu Supetra svojom vokalnom izvedbom dodatno je obogatila Gina Victoria, pjevačica grupe Detour. Naime, ona je rođena u Supetru gdje je završila glazbenu školu pa je svojim glazbenim izričajem kao pravo supetarsko dite na najbolji način dočarala kako izgleda provesti vikend u Supetru.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, tree and outdoor

Supetar privlači autentičnošću i neodoljivim šarmom

Da Supetar postaje sve zanimljiviji za snimanje filmskih i glazbenih razglednica ukazuje i ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića koja je također snimala spot za svoju pjesmu i to u naselju Škrip nedaleko Supetra.

Autentičnost i tradicionalnost tog najstarijeg mjesta na otoku Braču, koje je dobilo naziv po oštrom golom kamenju, bila je izvrsna vizualna kulisa za snimanje spota. I Klapa Friško iz Maribora odabrala je Brač za snimanje svoje audio-vizualne razglednice kojom će dočarati kvalitetu svoje pjesme, a na brački šarm nije ostao imun ni pjevač Armin Muzaferija iz Bosne i Hercegovine koji je također na tom otoku snimio spot za svoju pjesmu.

Supetar privlači i mnoge filmaše. Taj maleni otočki gradić, pun kulturno-povijesnog naslijeđa izabran je za premijeru filma Ivana Salaja “Osmi povjerenik”, nastaloga po istoimenom nagrađivanom romanu Renata Baretića.

Image result for osmi povjerenik film

Veći dio filma snimljen je na otoku Braču. Selo Škrip za potrebe snimanja postalo je mjesto Trećić u kojem je snimljen veći dio interijera. Brački svjetionik Ražanj postao je trećićanski svjetionik, a trećićansku luku ovjekovječila je uvala Smrka. Naravno, to ne bi bilo to da nije bilo luke pa je tako luku Drgić iz 30-ih godina prošloga stoljeća „odigrala“ uvala Splitska.

Još dva filma će se snimati na Braču

I igrano-dokumentarna serija Doba uskoka, scenarista, redatelja i skladatelja Božidara Domagoja Burića snimana je na plaži Babin laz i u Škripu na otoku Braču. Ta nova serija iz zaborava je na vidjelo stavila povijesnu priču o Uskocima i turbulentnu povijest Senja, grada koji je gotovo cijelo jedno stoljeće prkosio velikim europskim silama i borio se protiv stranih utjecaja.

Da neotkrivene bračke ljepote, šušur dalmatinskog načina življenja, raznolikost kvalitetnog smještaja, prekrasne plaže, čistoća mora i blizina kopna privlači filmaše iz cijeloga svijeta dokazuju i najave za snimanja novih filmova na Braču. Tako se uskoro očekuje snimanje još dva filma i to u australskoj i srpskoj produkciji. Supetar i Brač postaju značajno mjesto na svjetskoj filmskoj karti!

Foto: Tz grada Supetra

www.supetar.hr