Aktualno

U Supetru na Braču prvi Festival održivog razvoja FOR F•LAG “BRAČ” 2018.

 FOR F•LAG BRAČ FESTIVAL ODRŽIVOG RAZVOJA 

Ove se subote, 12. svibnja, u Supetru na Braču održava prvi Festival održivog razvoja FOR F•LAG “BRAČ” 2018.

Organizatori su Lokalna akcijska grupa “Brač” i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu “Brač” koji se bave promicanjem održivog razvoja otoka Brača povezivanjem svih društvenih sektora. Suorganizatori su Grad Supetar i Turistička zajednica Grada Supetra.

Festival je i svojevrsna završnica 4. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji se od 09. do 13. svibnja održava u Supetru na Braču.

Festival se održava od 10 sati ujutro na novouređenoj rivi u Supetru na predjelu Vlačica te parku Ratac što s brojnim sadržajima Festivala čini idealnu kombinaciju za cjelodnevno svibanjsko subotnje druženje.

Uz sajam, predstavljanje edukativne igre za djecu „Fermoj&Pensoj“, tribinu o održivom razvoju, istodobno se odvija i akcija čišćenja mora u organizaciji KRŠ Arbuna & Crvenog Križa pod nazivom “Crveni križ u plavom okviru”.

Na jednom mjestu, u skladno zaokruženom parku i šetnici objedinit ćemo izlagače s Brača i one kojima je Brač nadahnuće u radu. Na FOR FLAG festivalu predstavljamo sudionike na moderan, interaktivan način: lokalne proizvođače, dobre prakse: OPG-ova, poljoprivrednih obrta, ribarstva, škola, ruralnog (agro) turizma te druge dionike vezane uz ruralni razvoj.

04

Njihove ćete proizvode moći kušati, ali i kupiti te se upoznati s njima i njihovim radom. U popodnevnim satima predviđen je gastro program, uz glazbu i degustaciju vina.

Tema održivog razvoja protkat će se i kroz Tribinu na kojoj će sudjelovati govornici vezani uz otok Brač koji održivost promoviraju kroz svoj rad. Među govornicima su Leopold Botteri, Eti Ljubetić Šteka, Marianne Ehrlich, Vesna Rožić Šibić, Krunoslav Cukrov te Dina Jakšić Pavasović.

Festival završimo koncertom grupe Detour što je odlična su pozivnica da dan provedete s obitelji na FOR F•LAG BRAČ Festivalu!

Sva događanja u sklopu FOR F•LAG BRAČ Festivala su besplatna.

 

Za sve informacije javiti se na kontakt: Vanja Purić, voditelj LAG-a / LAGUR-a Brač / voditelj.lagbrac@gmail.com / 091 586 7235