Aktualno

NAJAVA KONFERENCIJE O PODUZETNIŠTVU Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi – izazovi i prilike

Konferencija – Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi – izazovi i prilike

Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Hrvatskom gospodarskom komorom – Europskom poduzetničkom mrežom po prvi puta organizira konferenciju Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi koja će se održati 22.svibnja 2018.g. u Zagrebu, hotel Westin od 9 do 16 sati.

Konferenciju će otvoriti državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Nataša Mikuš Žigman, a o natječajima i sredstvima za žensko poduzetništvo govorit će Ana Mandac, pomoćnica ministrice.

Znate li da poduzetnici čine preko 90 posto gospodarstava svake države? Kako se nose sa poduzetničkim izazovima reći će nam poduzetnici iz Hrvatske i regije.

 

 

 

 

Na konferenciji će govoriti uspješne poslovne žene i muškarci te predsjednice regionalnih udruženja žena poduzetnica. U temu panela će nas uvesti predavanja predstavnika poduzeća Tokić d.o.o. , Anita Letica – generalna direktorica društva Philip Morris te Jadranka Primorac- članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina. Svoje poduzetničke početke će s nama podijeliti i uspješna poduzetnica, Vlasta Pojatina iz tvrtke Olival d.o.o. kao i druge panelistice i panelisti koji su već dugo u poduzetničkim i poslovnim vodama.

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE – BEZ PROBLEMA DO RJEŠENJA

Prije same konferencije predstavit ćemo knjigu Mirjane Petković i Ivane Radić – Bez problema do rješenja– knjiga o hrabrosti i fokusiranosti na uspjeh, inspiriranu stvarnim ljudima i situacijama iz poslovnog i privatnog života.

Ova konferencija je regionalnog karaktera s gostima iz Njemačke,  Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te se očekuje značajan broj sudionika, uglavnom uspješnih poslovnih muškaraca i žena spremnih na razmjenu iskustava. Osim visokog menadžmenta i vlasnika poduzeća, među publikom se očekuju i oni koji su tek krenuli u posao te su otvoreni za nove suradnje. Hrvatskom gospodarskom komorom

U Hrvatskoj je unazad nekoliko godina posebno popularizirana tema ženskog poduzetništva što je dovelo do osnutka raznih organizacija koje okupljaju i umrežavaju upravo žene, pomažući im da se uključe u tržište rada sa svojim znanjem i vještinama. Međunarodna mreža poslovnih žena jedna je takva organizacija, točnije udruga koja promiče žene u poduzetništvu. Iako je fokus naše udruge na poslovnim ženama te ženama poduzetnicama, smatramo kako su za uspješnost projekta važni suradnja i sudjelovanje muškaraca poduzetnika te žena u akademskoj zajednici, korporacija i studenata. Jedino tako je moguće postići najbolje rezultate i potaknuti društvo na kolektivnu promjenu. Vjerujemo kako se Hrvatska kao malo tržište treba prilagoditi i nositi s novim izazovima i novim generacijama koje imaju potpuno drugačije prioritete rada i razmišljanja.

Više informacija o programu možete pronaći na sljedećoj poveznici: Konferencija na kojoj se možete prijaviti i kao sudionik na konferenciji. Konferencija je besplatna za sve sudionike uz prethodnu prijavu i potvrdu dolaska.