Aktualno

Volotea uvodi nove letove iz Splita i Dubrovnika za Italiju!

U Zračnoj luci Split, održano je predstavljanje novih zrakoplovnih linija Split – Milano -Bergamo, Split – Palermo te Dubrovnik s Bari i Milano – Bergamo, na predstavljanju su nazočili Viviana Vukelić, direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu, talijanska predstavnica Volotee, Valeria Rebasti, direktorica prodaje za jugoistočnu europu, direktor turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije Joško StellaLukša Novak, direktor Zračne luke Split.

Od 25. svibnja krenuo je let iz Splita za zračnu luku Bergamo (Milan Bergamo) odakle kreće autobus do Milana u Italiji, a let za Palermo iz Splita kreće 27. lipnja i održvat će se svake srijede. Na toj će liniji prometovati manji zrakoplovi tipa Boeing 717-200. Isto tako, iz Dubrovnika za zračnu luku Bergamo (Milan Bergamo) i dalje autobusom do Milana prvi let počinje 28. svibnja dok let iz Dubrovnika za Bari kreće 27. lipnja. Volotea trenutno sa 16 rotacija povezuje Hrvatsku s Italijom i Francuskom.

– Uspostavljanju novih zrakoplovnih linija prethodilo je istraživanje talijanskog tržišta, nakon nekoliko godina zatišja, talijani se vraćaju u velikom stilu, prošle godine ostvarili su 5 milijuna noćenja i miljun dolazaka, povećali prosječnu dnevnu potrošnju sa 66 na 76 eur, kazala nam je Viviana Vukelić, direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu. Novinarima se obratila i talijanska predstavnica Volotee, Valeria Rebasti, direktorica prodaje za jugoistočnu europu – Lombardia je najbogatija talijanska regija, regija odakle se najviše putuje, očekujemo veliki interes talijana za hrvatski dio Jadrana. Na rekordne brojke se osvrnuo i direktor turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije Joško Stella – Split i Srednja Dalmacija su hit ove godine, povezani smo sa 65 avio kompanija, preko 90 gradova, očekujemo najbolju sezonu ikada.
– 450 miljuna kuna vrijednost je izgradnje novog terminala, planiramo završetak radova za drugu sezonu, u prva 4 mjeseca ove godine bilježimo povećanje od 17 %, u svibnju do sada smo imali preko 300.000 putnika. Na trenutno najvećem gradilištu u Dalmaciji  radi preko 1000 ljudi, 300 volontera, iako se radi u otežanim uvjetima, promet se odvija bez zastoja i gužvi, kazao nam je Lukša Novak, direktor Zračne luke Split.

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Turističkom zajednicom Splitsko – dalmatinske županije je ovom prigodom angažirala petoricu poznatih talijanskih novinara, blogera, influencera koji će putem svojim medija, društvenih mreža popratiti događanje i promovirati destinaciju. Oduševljeni talijanski gosti su ovom prigodom obišli najatraktivnije turističke atrakcije Splita –  šampiona turizma Hrvatske.

Volotea, španjolska low cost avio kompanija ili niskotarifni zrakoplovni prijevoznik objavila je ljetni red letenja za ovu godinu koji traje od travnja do početka studenoga. Ove godine Volotea je uvela šest novih zrakoplovnih ruta za Hrvatsku – dvije za Francusku, i to iz Splita za Nicu te iz Pule za Nantes te četiri za Italiju. To su linije koje povezuju Split s Milanom Bergamom i Palermom te Dubrovnik s Barijem i Milano Bergamom.

Prvi let za Pulu bit će 30. svibnja, a zrakoplovi te low cost kompanije letjet će jednom tjedno, svake srijede od Pule do Nantesa na zapadu Francuske. Na toj će liniji prometovati zrakoplovi tipa Airbus A319.

Image result for zračna luka split

Od 25. svibnja krenuo je let iz Splita za zračnu luku Bergamo (Milan Bergamo) odakle kreće autobus do Milana u Italiji, a let za Palermo iz Splita kreće 27. lipnja i održvat će se svake srijede. Na toj će liniji prometovati manji zrakoplovi tipa Boeing 717-200. Isto tako, iz Dubrovnika za zračnu luku Bergamo (Milan Bergamo) i dalje autobusom do Milana prvi let počinje 28. svibnja dok let iz Dubrovnika za Bari kreće 27. lipnja. Volotea trenutno sa 16 rotacija povezuje Hrvatsku s Italijom i Francuskom.

Ukupno zrakoplovi Volotee povezuju tri hrvatska grada s destinacijama u inozemstvu:

  1. Dubrovnik s Bordeauxom, Marseilleom, Nantesom i Strasbourgom u Francuskoj te Bariem, Milano Bergamom i Venecijom u Italiji
  2. Pulu s Nantesom u Francuskoj
  3. Split s Bordeauxom, Marseilleom, Nantesom, Nicom i Toulousom u Francuskoj te Milanom Bergamom, Palermom i Venecijom u Italiji

Ovoga ljeta obje linije iz Venecije prema Splitu i Dubrovniku dobit će još jedan dodatni let tjedno, a u odnosu na prošlu godinu zrakoplovna linija Dubrovnik-Nantes je počela prometovati pet tjedana, i to od 21. travnja. Za povezivanje Dubrovnika i Nantesa također su pojačane zračne linije, pa će se tako u špici sezone na toj liniji dodati jedan let tjedno na ukupno tri leta. Prvi let na liniji Dubrovnik-Nantes krenuo je 31. ožujka. Na liniji Dubrovnik-Strasbourg održava se jedan let tjedno i to subotom, a letovi su krenuli 21. travnja što je također pet tjedana ranije u odnosu na prošlu godinu.

Volotea kao niskotarifni zrakoplovni prijevoznik povezuje male i srednje velike gradove. U Hrvatsku je došla 2012. godine kada je povezala Split s Venecijom. U 2015. pridružila je i let iz Splita za Nantes u Francuskoj. U tih nekoliko godina na svim linijama u i iz Hrvatske Voloteinim je zrakoplovima prevezeno ukupno 177.000 putnika.

Ove godine Volotea je otvorila još 58 novih zrakoplovnih ruta, a njima povezuje male i srednje gradove u 13 zemalja – Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Češkoj, Hrvatskoj, Albaniji, Portugalu, Malti, Austriji, Irskoj i Luksemburgu. U toj zrakoplovnoj kompaniji očekuju da će ove godine prevesti od 5,7 do 6 milijuna putnika.