Aktivni odmor

Biciklijada u Petrinji – mali grad velikog srca poziva vas na rekreaciju ovog vikenda

Petrinja, mali grad velikog srca – posjetite je ovaj vikend 9.lipnja 2018!

Blizu Metropole a ipak tako daleko od svakodnevnog žrvnja, Petrinja pruža posjetitelju doživljaj nedirnute prirode, tišine, raskošne svježine zelene okolice i izvrsno izletničko iskustvo.

Udaljena svega 50 km od Zagreba, Petrinja nudi zelenu oazu mira uz odličnu gastronomsku ponudu i brojne sportsko-rekreacijske mogućnosti. Smještena u srcu Banovine i uz tok rijeka Kupe i Petrinjčice, ovaj gradić od 25.000 stanovnika postaje istaknuto ime na turističkoj karti popularnih izletišta kontinentalne Hrvatske.

 

Ljubitelji prirode, posebice vožnje biciklom kroz prirodu, pozivaju se na Biciklijadu u Petrinji, tradicionalnu manifestaciju, koja se održava svake godine u lipnju. Ove godine održat će se u subotu 9. lipnja.

 

Biciklističke rute prilagođene su svim uzrastima i stupnju fizičke spreme. Lagana obiteljska ruta duga je 9,8 km i prilagođena dječjem uzrastu. Vozi se središtem Petrinje uglavnom na ravnoj asfaltiranoj podlozi bez velikih uspona. Zelena ruta (dužina: 24 km) namijenjena rekreativnim biciklistima i svima od dobre kondicije, a vodi do sela Nebojan gdje je smješteno imanje sa  adrenalinskim sadržajima „Cappricia centar“ www.capricciacentar.weebly.com

U sklopu centra u ponudi su paintball igralište, quad vozila, splatmaster za djecu, streličarstvo, berg-go-card staza, dječje igralište, stolni nogomet, ljudski nogomet, viseća kuglana i drugi razni sadržaji. U ponudi su također teambuilding i sadržaji za sve uzraste od vrtićke djece do odraslih rekreativaca gdje svaki gost može otkriti svoj potencijal, skriveni talent, iskušati svoju snagu, doživjeti avanturu i adrenalin. U sklopu centra nalazi se ruralna kuća za odmor s ponudom smještaja, kamp prostor, prostor za roštiljanje i piknik i sve ostale blagodati civilizacije.  

 

Dolazak na biciklijadu iz pravca Zagreba moguće je ostvariti redovnim linijama Hrvatskih željeznica koje su predviđene za prijevoz bicikala. Predlažemo polazak iz Zagreba s Glavnog kolodvora u 11:11 sati do stanice Sisak – Caprag. Od tamo, slijedi vožnja biciklima do Petrinje (10 km) u pratnji vodiča. Nakon bogatog programa, povratak za Zagreb je u 21:28 sati ili eventualno ranije u 20:08 sati sa stanice Sisak – Caprag. Za dolazak iz Zagreba, informacije i rezervacije na e-mail: petrinja@biciklijade.com   

Osim vožnje navedenim rutama, očekuje vas i obilazak grada na biciklima uz vođenje turističkog vodiča gdje ćete imati priliku upoznati se s bogatom kulturno-povijesnom baštinom grada Petrinje i saznati neku od legendi ovoga kraja.   Svoj boravak u Petrinji možete produžiti kako bi posjetili i petrinjske domaćine na seoskim imanjima.

Ondje ćete otkriti kako se živi na selu na Banovini i uz rijeke Petrinjčicu i Kupu, a ako želite saznati više o autohtonosti života u ovom pitomom kraju ili ako želite čuti i osjetiti opuštajuću prirodu, dođite i doživite svu ljepotu proljeća u Petrinji. Na ruralnom području Petrinje predlažemo posjet Korablji Tišinić u selu Taborište (www.korablja-tisinic.hr).

Dobro došli u Petrinju, mali grad velikog srca!

 

Više o programu Biciklijade u Petrinji saznajte na sljedećim brojevima telefona 044/813 876 i 098/553 821 ili posjetite Turističku zajednicu Petrinje:
www.petrinjaturizam.hr

 

 

Fotografije: TZG Petrinje, fotografije Korablje Tišinić arhiv uredništva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

shares