Aktivni odmor

Fišijada na kultnom petrinjskom kupalištu – svi ste dobrodošli

Veselo, sunčano i ukusno.. Tako možemo najaviti Fišijadu u Petrinji dana 14. srpnja, gdje možete uživati u carstvu riječnih radosti i dobrog fiša.
Kultno petrinjsko kupalište pružit će vam potrebno osvježenje i spas od vrućih dana, uz ukusnu Fišijadu 2018., kojom ćete omastiti brk uz zvuke Stare tambure.

Zabava traje cijeli dan, a želite li se okušati u pripremi Fiš paprikaša u maniri pravog fiš majstora, ne zaboravite se prijaviti do 12.srpnja u Turističkom uredu Petrinje, na adresi Trg Franje Tuđmana 4, na telefon 044 815 431.
Fiš gozba u riječnom ambijentu počinje predvečer u  19h, a od 18h možete uživati u dobroj  glazbi i društvu najmilijih. I to sve na Gradskom kupalištu Petrinja – jednom od najljepših kontinentalnih kupališta u Hrvatskoj! Detaljan program pogledajte pri kraju teksta.

Gradsko kupalište Petrinja – zašto ga posjetiti?

Ponosni nositelj nekoliko nagrada za najljepše riječno kupalište,  smješteno je na  desnoj obali Kupe i ušću Petrinjčice u Kupu, uz barokni toranj župne crkve i zaštitnika sv. Lovre. Kupalište je obogaćeno rekreativnom pješačkom stazom dugačkom 6,5 km nasipom uz Petrinjčicu, a 2016 godine je uvršteno u top 10 najljepših kontinentalnih kupališta u Hrvatskoj, dok je dvije godine prije okićen titulom najljepšeg kupališta u Sisačko moslavačkoj županiji.

Ovo kupalište ima i svoju Floridu, kako su simpatično Petrinjci nazvali dio kupališta zbog udobne pješčane plaže ispod Kupskog mosta. Svake godine ovo kupalište unapređuje svoju ponudu, a Petrinjci na njoj pronalaze svoje idealno ljetno osvježenje uz stalnu zabavu i sadržaje.

Kupališni sadržaji – aktivno petrinjsko ljeto

Kupalište se ne oslanja samo na prirodnu ljepotu, već tu možete popiti kavu ili pivu,zaigrati odbojku, roštiljati, vježbati ili se jednostavno prepustiti čarima rijeke i ljeta. Ne zaboravimo ni atraktivnu šetnicu dugačku 6,5 km uz rijeku Petrinjčicu. I  ne zaboravimo najvažnije: na ovo kupalište svi ste dobrodošli!

Turistička zajednica Grada Petrinje

Facebook

YouTube 

turizam-smz.hr