Aktualno

Ljeto u Zagorju

Puno je dobrih razloga za posjetu Zagorju, a u ovom vodiču donosimo samo djelić zbivanja u kojem sadržaje na otvorenom možete kombinirati s izvrsno gastro delicijama i potpunom relaksacijom na zagorskoj rivijeri.
Prva ovoljetna postaja neka bude Dvorac Oršić u Gornjoj  Stubici, gdje vas dočekuje bogati muzičko kazališni program začinjen sa domaćim delicijama, zastanite u Mariji Bistrici, ili osjetite dašak Ljeta u Krapini.
Možete obići usput i neke od poznatih izletišta, te se prepustiti spokoju zelenih brežuljaka i totalnom relaxu, istražiti eno gastro ponudu, upotpunjenu atraktivnim wellness programima.
Kamo, kada i gdje – donosimo neke od preporuka za ovoljetni raskošni program:

HOTSPOTS PREPORUKA: LJETO U DVORCU ORŠIĆ – kulturno zabavni program cijelog ljeta

KADA

15.6.2018. – 17.7.2018.

GDJE

Gornja Stubica

Informacije o programu pronađite na linku: www.gupcev-kraj.hr

Koncerti, kazališne predstave, međunarodni festival tamburice i folklora, okusi Gupčevog kraja, sve vas dočekuje vas u prostor dvorca Oršić – Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica.

Manifestacija Ljeto u dvorcu Oršić traje od 15. lipnja do 17. srpnja 2018. i  održavati će se u osam termina.
Barokno zdanje idealan je prostor za uživanje u toplim ljetnim večerima, u kojima posjetitelje očekuju glazbeni nastupi, Međunarodni festival tamburice i folklora, kazališne predstave te večer posvećena bluesu i atraktivne predstave. Festival sadržajnom raznolikošću i kvalitetom programa je pravo ovoljetno osvježenje kontinentalne ponude. Možete spojiti dnevni izlet sa potragom za gastro blagom Gupčeva kraja i uživati u raznolikom kulturnom programu koji je također na ljetnom meniju.
Donosimo neke preporuke za  uživanje u prelijepom atriju dvorca Oršić (predstava Tetatra Exit,  koncert Nine Kraljić, kao i uživanje u etno glazbi mladih glazbenika iz cijelog svijeta)

1.7.     (nedjelja)

21:00  KONCERT NINE KRALJIĆ-prekrasan vokal pobjednice prve sezone The Voice-a, u čarobnom ambijentu Dvorca Oršić

30714088 2008852099356673 4871903752303893736 n

7.7.     (subota)

21:00  TEATAR EXIT „PLUĆA“ (Amar Bukvić i Jadranka Đokić)

17.7.   (utorak)

21:00  ETHNO CROATIA – ulaz slobodan

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži koja okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Do sada su na Ethno Croatia  sudjelovali mladi glazbenici od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske.
Sve informacije pronađite na linku: 

Program pogledajte ovdje:

Marija Bistrica – posebno ljeto posebnog grada

„Ljeto u Mariji Bistrici“ daje mogućnost posjetiteljima da uživaju u koncertima, upoznaju se s tradicionalnim obrtima, prate sportska događanja te se približe duhovnom putu kroz hodočašća i vjerske programe.

Dostavljamo program događanja kojeg  pronađite i na ovom linku:

Ljeto u Mariji Bistrici 2

Sve informacije: tz-marija-bistrica.hr

 LJETO U KRAPINI – Krenimo ulicama grada Krapine i prostorom Muzeja krapinskih neandertalaca, Galerije grada Krapine:

foto Krapine: Jasenka Haleuš

Povijest i običaji grada Krapine ovo ljeto iz svakog kutka pričati će svoju priču. Upoznat ćete različite kreativne udruge,  profesionalni izvođači, dječje i kazališne trupe akteri su ove ljetne priče. Posebnost je svakako ljetno kino u dvorištu Galerije grada Krapine. Donosimo program događanja:

Više informacija pronađite na linku: http: tzg-krapina.hr

Veliki Tabor

Krapinsko – zagorska županija,poziva vas da istražite ovog ljeta, njene zelene kutke i mirisne stolove prepune zagorskih specijaliteta, jedinstvenu zagorsku arhitekturu raskošnih dvoraca i brojnih kurija, crkvica na svakom uglu, a osvježenje možete pronaći u nekom od zagorskih poznatih wellness centara i bazena.

Poklonite si jedno drugačije ljeto, daleko od gužve, vrućina i vreve, u srcu prirode,  smaragdnih šuma, zelenih brežuljaka i ukusnih porcija domaće hrane, ljeto u kojem se ljepota prirode sretno prepliće s brojnim atrakcijama i raznovrsnim sadržajima na otvorenom.
Darujte si odmor duše i tijela kroz iskustvo jedinstvenog zagorskog wellnessa i naših blagotvornih termalnih voda, nakon što ste obišli neke od naših atraktivnih manifestacija, koje možete pronaći ovdje.

Dobro došli u Bajku na dlanu, zagorsko ljeto vas zove!

Informacije: Visit Zagorje

Facebook

TZG Krapina

TZ Marija Bistrica

TZ Gupčev kraj

fotografije: arhiva turističkih zajednica Krapinsko – zagorske županije, arhiv Visit Zagorje.hr, Jasenka Haleuš

shares