Aktualno

Nostalgija – 9. Dani tradicije i gastronomije u Kaštelima

Osjetite i doživite Kaštela, kroz mirise i okuse gastro ponude, zvuke folklora i izvorne hrvatske suvenire

Kaštela i ovog ljeta pršte od atraktivnih zbivanja! Večeri dalmatinske pismeMeđunarodna smotra folklora, Dani slavnih kaštelanskih ljubavnika Miljenka i Dobrile… tek su neka od njih, a mi smo izdvojili jedno koje će vam najbolje dočarati duh Kaštela.

IMG_7649_1

Nostalgija – 9. Dani tradicije Kaštela 2018., održat će se od 23. do 25. lipnja 2018. godine u Kaštel Novom u organizaciji TZ Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Cemex Hrvatska d.o.o. i suorganizaciji Udruge za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine “Šušur”.

Ovogodišnja manifestacija ima poseban naglasak na otočne proizvode, narodne običaje i bogatstvo nematerijalne baštine. Nostalgija je prošle godine dobila posebno priznanje “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za tradicijsku manifestaciju. Ova manifestacija uvod je u još jedno Kaštelansko kulturno ljeto– bogati miks tradicije, kulture, gastronomije i dobre zabave. 

Bogati program se već tradicionalno sastoji od:

Eko-etno sajam i sajam otočnih proizvoda – Kaštela 2018, 23 – 25.06.2018. – (10-24 h), Riva, K.Novi

Na izložbeno – prodajnim štandovima, koji su za izlagače besplatni, biti će izložena gastro ponuda, suveniri i ručno izrađene unikatne rukotvorine s naglaskom na otočne proizvode.

Revija tradicijskih nošnji i obrtništva Nostalgija, večer Kaštela i otoka održat će se 25. 06. 2018, Brce , K.Novi

MODA I TRADICIJA IDU RUKU POD RUKU. Uvijek atraktivan spoj tradicionalnog i modernogapsolutni je modni trend koji je osvojio i poznate svjetske kreatore, u punom sjaju biti će prikazan kroz reviju tradicijskih nošnji i obrtništva „Nostalgija“ (25. lipnja)!

U programu je u 19 sati mimohod sudionika i u 21 h počinje revija  tradicijskih nošnji i obrtništva  Nostalgija, Brce K.Novi .

Kroz reviju tradicijskih nošnji i obrtništva, predstavit će se narodne nošnje i unikatne modne kreacije kao spoj tradicije i vrhunske mode. Uz kulturna društva predstaviti će se poznati hrvatski kreatori koji rade modernu odjeću vezujući je uz tradicijske motive, što je sada apsolutni modni trend.

ETNO VEČER, subota 23. lipnja

19 h – mimohod sudionika, degustacija kaštelanskih delicija u organizaciji PŠK Srdela  – Riva
20 h – degustacija slovenskih i livanjskih delicija – Riva
21 h –  Međunarodna etno večer   – Brce, K.Novi

IMG_7752_1

Večer gastronomije i tradicije, održava se u subotu 23.06.2018., u organizaciji Udruženja obrtnika Kaštela. Ova večer će ponuditi degustacije autohtonih hrvatskih jela.

IMG_7291_1

Večer duhovnih šansona 24. 06. 2018. – (21h), Brce , K.Novi

Želja organizatora je da u ovoj trodnevnoj manifestaciji posjetitelji osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude, zvuke folklora i izvorne hrvatske suvenire, a u cilju jačanja međunarodne suradnje i upoznavanja etno i gastro baštine susjednih država, folklorna društva predstavit će svoje narodne običaje kroz plesove, glazbu i gastro ponudu. Ova kulturno-turistička-gastro manifestacija kroz sajamske i programske prezentacije, nastupe folklornih društava i prezentacije narodnih nošnji ističe bogatstvo nematerijalne kulturne baštine.

Foto: Tz grada Kaštela

Fotografije: www.kastela-info.hr
Posjetite našu Facebook stranicu i budite u toku s svim novostima!

728x90 hr