uncategorised

Kada film susretne glazbu – Pavel zatvara Brač Film Festival!

 Brač Film Festival i ove godine sjaji zvjezdanim sjajem te puna tri dana donosi najnovije od svjetske i domaće kinematografije! Od 8.do 10. kolovoza, maleni Supetar na velikom Braču mjesto je okupljanja i uživanja u najnovijim filmskim poslasticama, a ovogodišnji glavni program festivala je u znaku debitanata na filmskoj sceni!

Uz antiheroinu Aleksi Bergando koju Barbara Vekaric predstavlja filmom Aleksi, ovogodišnjem glavnom programu ispod zvijezda priključila se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda “Julien u Sredini” te crno humorna drama Marka Kostića “Kozje Uši”, obojici njihov previjanac i debitantski dugometražni rad.

Osim glavnog programa, ovogodišnji festival donosi  i mnoštvo popratnog sadržaja. Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana.

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa” te “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino.

Supetar početkom kolovoza rezerviran je i za filmske radionice te masterclassove vrsnih producenata te filmskih djelatnika regije koji će svoje znanje tijekom tri dana pokušati prenijeti na što više mladih filmofila. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić koji će prezentacijom niza uspješnih projekata ponuditi uvid u svijet filma svim zainteresiranima.

No da to ne bude sve, Brač Film Festival i Grad Supetar gostima daruju besplatan koncertni spektakl! Grupa Pavel uz svoje sad već kultne hitove zatvoriti će ovogodišnje izdanje festivala, kreirati spoj filma i glazbe i tako proslaviti i četvrto izdanje ovog klasično ljetnog feel good filmskog festivala.

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama. Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar.

Foto: BFF

www.supetar.hr
Sponzorirani članak

supetar logo hr

shares