Hot Spots destinacije

Posjetite Seget, zvijezdu trogirskog akvatorija

This post is also available in: English

Seget pruža novu dimenziju odmora

Poželjeli ste provesti odmor u jedinstvenoj mirnoj oazi. Tada svakako odaberite Seget, jednu od zvijezda trogirskog akvatorija i jednog od pet najomiljenijih turističkih odredišta u Splitsko-dalmatinskih županiji.

Osim što privlači izgledom jer je zbog prostorne organizacije Seget sličan splitskoj Dioklecijanovoj palači, to mjesto ima i odličan prometni položaj. Naime, iz Segeta se vrlo brzo dolazi do nacionalnih parkova Krke i Plitvičkih jezera, UNESCO-vih dragulja Splita, Šibenika i Trogira, pa čak i Dubrovnika.

U Segetu ćete doživjeti novu dimenziju odmora. Osim iznimno kvalitetnog smještaja, na prvom mjestu po važnosti za njegove stanovnike i turiste je zdravlje i aktivni odmor. Privlačno, zar ne? Pogotovo jer se ni vi za vrijeme odmora ne odričete rekreacije i sportskih aktivnosti? Seget posjetite u bilo koje doba godine, u razdoblju pred ili posezone ili pak srca turističke sezone. U svakom trenutku to će vam mjesto pružiti sve mogućnosti aktivnog odmora – pješačkih i biciklističkih staza ili sportova na moru.

Za početak krenite Stazom zdravlja i nagradite se prekrasnim pogledom sa vrhova uzvisina Vlaška i Sv. Ilija, a ukoliko vam ne manjka odvažnosti, biciklom savladajte Napoleonov put koji su još davne 1807. izgradili Napoleonovi maršali! A za još više adrenalina, posegnite za pravim poslasticama poput obližnjeg raftinga i zip line-a na rijeci Cetini, koje među ljubiteljima aktivnog odmora poodavno uživaju kultni status! Tako ćete učiniti dobro za svoje fizičko zdravlje, ali i duhovni mir.

Tajni aduti Segeta

Slikoviti Seget za vas brižno čuva još jedan moćan adut. Njegove duge i čiste pješčane plaže zaštitni su znak segetske rivijere i pravi mamac za turiste. U smještajnim objektima ništa se nije prepustilo slučaju. Primjer je i novi ekološki osviješteni objekt u kojem je posebice naglašen povratak prirodi, a gostima je u ponudi organska prehrana.

Kristalno čisto more i čak 2700 sunčanih sati godišnje najbolja su pozivnica za užitak u morskim radostima, kako u samoj sezoni tako i u razdoblju pred i posezone.

Kako ne bi sve ostalo samo na aktivnom odmoru, Seget je svojim gostima pripremio još iznenađenja. Gosti koji su pravi „morski vukovi“ naći će nešto za sebe u moderno opremljenom ambijentu Marine Baotić.

Navečer svakako posjetite neki od nastupa segetskog KUD-a Lobišnica poput onog na Festivalu ojkalice u Prapatnici, a kako izgleda prava dalmatinska fjera pokazat će vam vesele ribarske fešte. Osim gastronomskih užitaka u velikom društvu, preporučamo vam da posjetite neke od ukusno uređenih hotelskih restorana ili pak neku od brojnih konoba diljem mjesta.

Uživat ćete u autohtonim dalmatinskim specijalitetima što ćete zaokružiti odličnim vinom i nekim desertom – fritulama, kroštulama ili rožatom.

Turistička zajednica općine Seget
www.tz-seget.hr

Foto: Tz Seget

TZ Seget logo

 

This post is also available in: English