Aktivni odmor

Razmišljate gdje provesti svoj odmor iz snova? Otkrijte Okrug!

This post is also available in: English

U Okrugu je lako odabrati aktivnost baš po svojem ukusu, te ćete zasigurno pronaći nešto za sebe!

U neposrednoj blizini Trogira, starog više od 3000 godina i pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se mali gradić Okrug koji će vas osvojit na prvu. Obiluje predivnim plažama poput Kuzmića uvale, plaže Mavarčica Rudej, Rastići, Kava ili pak Punte Rožac koja svojom ljepotom ne zaostaje za bolskim Zlatnim ratom, a svaku od njih karakterizira bijeli šljunak. Ipak, glavna zvijezda među tim ljepoticama je plaža Toć, omiljeno odredište stanovnika Okruga koju oni od milja nazivaju okruškom Copacabanom.

Na toj kilometar dugoj plaži odvija se život Okruga, svih dnevnih i noćnih događanja. Danju je plaža ispunjena kupačima, a noću ljubiteljima zabave. Okrug nudi i razne mogućnosti aktivnog odmora pa se možete biciklom uputiti na razgledavanje mjesta i njegove okolice baš kao što su to učinili sudionici utrke Tour of Croatia.

U pauzi bicikliranja uputite se u morske dubine i istražite podmorje Okruga. Treba li vam pomoć, to će rado učiniti djelatnici Trogir Diving Centera, smještenog u uvali Mavarčica. Dostupno Vam je čak 30 ronilačkih pozicija po mnogima najboljih u cijeloj Srednjoj Dalmaciji, a prebogata flora i fauna strmih podvodnih zidova krije i specijalan kuriozitet – veoma rijetku i dojmljivu crvenu gorgoniju!

Pored ovih aktivnosti, godit će Vam i morske radosti na plaži – od jet ski-ja i sea tubinga pa do aqua parkova za najmlađe posjetitelje. Možete se odlučiti i za partiju tenisa ili pak pješačenje u idiličnom mediteranskom ambijentu, “začinjeno” slikovitim prizorima okruških maslinika i suhozida i mirisima aromatičnog bilja!

No, ono što će vas najviše privući zasigurno su zvijezde dalmatinske kužine u Okrugu. Vrijedne ruke okruških kuhara spravit će za vas specijalitete poput zubatca na žaru, škrpine na lešo, komarče, lubina ili šampjera, redom svih kraljeva i kraljica među ribama! Tu su i vrlo tražena jela od raznih vrsta školjaka, a želite li se počastiti uistinu božanstvenim obrokom, tada je preporuka hlap, jastog ili pak hobotnica ispod peke.

Bez obzira na preferencije, nemojte zaobići okruške manifestacije – od zabavnih i dinamičnih “City Games” koje neodoljivo podsjećaju na nekad ultrapopularne “Igre bez granica”, pa do koncerata omiljenih najpopularnijih domaćih izvođača.

Foto: TZO Okrug

www.visitokrug.com

This post is also available in: English