Aktivni odmor

Split SightRun – Obiđite gradske znamenitosti uz mobitel i slušalice – trčeći!

Turistička zajednica Splita predstavila SightRun turu

Turistička zajednica grada Splita proširila je turističku ponudu grada te na konferenciji za medije održanoj u ugostiteljskom objektu Terminal F, predstavila besplatnu trkačku turu koja je posjetiteljima Splita dostupna kroz SightRun mobilnu aplikaciju

Svjedoci smo popularnosti trčanja u Hrvatskoj i svijetu, a uz brojne utrke koje se organiziraju na području Splita, trkači sada mogu uživati u razgledavanju grada trčeći.

Turistička zajednica grada Splita je svojim gostima trkačima, koji se ne odriču omiljene aktivnosti ni kada su na putu, osigurao besplatnu audio trkačku turu koju mogu koristiti putem svojih pametnih telefona. SightRun Split audio trkačka tura dostupna je kroz SightRun mobilnu aplikaciju.

“Nove generacije putnika vezane su za mobilne uređaje, stoga je prirodno da im i se novi turistički proizvodi ponude kroz njima prihvatljivi medij. Turistička zajednica grada Splita podupire korištenje novih i inovativnih tehnoloških rješenja, osobito kada ona mogu doprinijeti turističkoj ponudi grada.” – rekla je direktorica TZ Splita Alijana Vukšić i dodala “Uz SightRun turu za Split želimo da našim gostima trčanje bude zabavno i edukativno.”

 

SightRun je namijenjen trkačima i rekreativcima koji tijekom svog boravka u Splitu žele ostati aktivni, a tijekom trčanja mogu upoznati Split. Uz aplikaciju je to moguće u bilo koje doba dana i sve što je potrebno su slušalice za uši. Splitska tura duga je 5,5 km i započinje kod makete grada na Rivi, a korisnika će provesti preko gradskih šetnica uz more i pored gradskih atrakcija.

Tijekom trčanja kroz interesante audio zapise, trkač otkriva Dioklecijanovu palaču, Prokurative, katedralu sv. Dujma, Rivu i svakodnevicu u Splitu, upoznaje se s poznatim gradskim ličnostima. Uz preciznu navigaciju trkač se može prepustiti otkrivanju Splita i biti siguran da će ga aplikacija vratiti na startnu lokaciju.

“Drago mi je što se Split pridružio Runner Friendly gradovima i prepoznao potrebe svojih posjetitelja. Putnici postaju zahtjevniji i samostalniji, a trkači su jedna posebno zanimljiva niša koju ne bismo smjeli zanemariti. Nove tehnologije idu samo u prilog turističkoj ponudi grada jer omogućavaju dostupnost sadržaja u bilo koje doba. SightRun Split tura samo je uvod u sve ono što gosta očekuje u Splitu te je cilj da ga ista zainteresira za korištenje drugih dostupnih sadržaja i usluga.” – rekla je Sandra Bortek, direktorica marketing SightRuna, “Splitska tura dostupna je na engleskom i hrvatskom jeziku. Pozivamo i domaće trkače da isprobaju SightRun aplikaciju i upoznaju Hrvatsku trčeći.

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audio zapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Upravo iz ovog razloga nije bitno koliko brzo/sporo se korisnik kreće.

Image result for split hotspots

Za korištenje aplikacije dovoljne su slušalice za uši te tijekom korištenja nije potrebno gledati u mobilni uređaj što omogućuje potpunu slobodu kretanja i uživanja u trčanju i razgledu grada. SightRun je nagrađivani hrvatskih startup jedan od pobjednika Startup Factory Zagreb natječaja, Women Invest i boot campa Next Incubatora iza Graza. Aplikacija trenutno nudi trkačke ture u Zagrebu, Splitu, Puli, Opatiji, Rovinju, Munchenu i Grazu, a uskoro najavljuju i nove ture.

SightRun aplikacija dostupna je na Google Playu i App Storeu.

Google Play: http://bit.ly/SRonGP

App Store: http://bit.ly/iOS_SightRun

visitsplit.com

Facebook stranica

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi hr