Aktivni odmor

Općina Bilje – spremni za novu, uspješniju turističku sezonu

Nakon proslave „Proljeća kod Savojskog“, općina Bilje spremno dočekuje tople dane, koje možete provoditi u okruženju debelog hlada, zelenih krošnji i prirodnih ljepota brojnih parkova, a posebice u perivoju dvorca Eugena Savojskog.

Već početkom lipnja, prve subote u mjesecu, održala se prva u nizu naših manifestacija, koje su dio projekta, u koji je općina Bilje ušla početkom 2018. godine. Projekt „Green Baranja“, koji će se u suradnji sa udrugom Zeleni iz Osijeka realizirati sredstvima iz Fondova EU, uključuje, između ostalog,  i realizaciju 4 velike manifestacije, koje će se održati tijekom ove i naredne godine. Već u srpnju, očekuje nas obilježavanje Dana općine Bilje, sa bogatim glazbeno – kulturnim i gastro sadržajima. Opet će centar mjesta Bilje dva dana biti ispunjen dobrom zabavom, mirisima finih langošica, a vrhunac večeri dočekati ćemo uz romantični vatromet.

Za rujan smo pripremili feštu, na sada već poznatim Ribarskim danima u Kopačevu, na koje vas pozivamo već 20-ti put zaredom! Smještajni kapaciteti se lagano pune, a dobar provod uz obilje specijaliteta od riječne ribe očekuje te 15. – 16. rujna.

Godinu ćemo završiti u prosincu na manifestaciji Advent bez struje, koja će se održavati kroz cijeli mjesec, gdje ćeš moći sam peći kobasicu na otvorenoj vatri i uživati uz pucketanje vatre iz bakinog šporeta.

Sigurni smo da ćeš pronaći još gomilu drugih razloga da posjetiš naše mjesto! Mnoštvo fine klope i bogati okusa naših vina, zvuci tamburice ili vožnja biciklom po nasipu u Kopačkom ritu..sve su to izvrsni razlozi da već ovaj vikend provedeš u Baranji.

Rezimirajući prošlogodišnje turističke rezultate, posebno smo zadovoljni brojem posjetitelja na našim  manifestacijama, koji su tijekom 2017. godine premašili brojku od 15000 posjetitelja. To je odličan znak da smo prepoznati kao destinacija, koja osim prirodnih ljepota i aktivnog turizma, nudi bogatu gastro ponudu ali i raznovrsnu zabavu, za sve generacije posjetitelja. Osim toga, broj dolazaka i noćenja u destinaciji porastao je u prosjeku za 20% , tako da zadovoljno možemo planirati nove sadržaje i ulaganja, kako u realizaciji događanja tako i u turističkoj infrastrukturi.

U partnerstvu sa parkom prirode Kopački rit, zajednički ćemo motivirati posjetitelje da aktivno sudjeluju u posjeti destinacije i da uživaju u sadržajima svim svojim osjetilima, njuhom, sluhom i okusima.

Dobro došli u Bilje – vrata Baranje!

autori fotografija; Pavo Nikolić, izvor fotografija web zajednica Bilje, TZO Bilje i privatni arhiv uredništva

www.tzo-bilje.hr
Facebook TZO Bilje
pp-kopacki-rit.hr

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

Logo2