Aktivni odmor

Na pola sata od Zagreba, u srcu Hrvatskog zagorja otvoren je PRVI PARK ZNANOSTI u Hrvatskoj!

Najcool izlet ovog ljeta čeka vas u Zagorju

 

Je li moguće razgovarati šaptom na udaljenosti od 30 metara? Kako naučiti Pitagorin poučak u jednom pokretu?
Je li moguće odsvirati Odu radosti bez poznavanja nota? Ili, kako dokučiti Newtonovo njihalo?

Kakav je odraz u prugastom ogledalu?

Jeste li čuli već za spretne vektore?

… sve ovo pa i još više samo je djelić  pitanja na koja će sve dobne skupine u igri na zabavan i interaktivan način pronaći odgovore u Parku znanosti! U parku gdje je znanost zabava, vaši mališani a i oni malo stariji, u čudesnom i inspirativnom prirodnom ambijentu moći će naučiti i doznati nevjerojatno zanimljive i edukativne činjenice o ovom našem svijetu i svemiru. Ovaj jedinstveni projekt, nalazi se na svega pola sata vožnje od Zagreba, u srcu Hrvatskog zagorja u Oroslavlju.

“Park znanosti” je autorski projekt koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako odsvirati himnu Europe – u hodu? … samo su neka od pitanja na koja će sve dobne skupine u igri, na zabavan način pronaći odgovore uz pomoć izvedenih eksponata, koje je potrebno pokretati, svirati, mjeriti, osluškivati.

EDUKATIVNI EKSPONATI I INTERAKTIVNA ZABAVA
Sadržaj ovog prvog i jedinstvenog projekta u Hrvatskoj, čine edukativni eksponati, koje je potrebno pokretati, osluškivati, mjeriti ili dodirivati i tako spoznati
kako i zašto određeni eksponat funkcionira. Sadržaj je namijenjen svim dobnim uzrastima, osobito najmlađima, kako bi u sklopu igre i istraživanje eksponata učili i lako usvajali određene spoznaje!

Primjerice, odvažite li se ući u  Labirint ogledala, možete se pronaći u ogledalu s tisuću odraza!

“Labirint ogledala” simetrijom i vizualnom multiplikacijom posjetitelju pruža doživljaj potpuno nove i cjelovite slike. Ulaskom u “Labirint ogledala” i onaj najmanji, jedva primjetan pokret stvara potpuno novu sliku i nudi nezaboravno iskustvo ogledala u ogledalu. Eksponat se sastoji od šest pravilno međusobno raspoređenih zrcalnih stijena.

VOĐENE TURE 
Kako bi svim istraživačima osigurali nesmetano uživanje u proučavanju eksponata, organiziramo vođene ture sa ograničenim brojem ulaznica!
Stoga ne čekajte, priključite se uz prethodnu rezervaciju terminu koji vam najbolje odgovara!
Sve informacije o uvjetima posjete, ulaznicama, znanstvenim rođendanima o ovome  zanimljivom, poučnom i posve jedinstvenom sadržaju, potražite na:
www.parkznanosti.com, info@parkznanosti.com

A kako i kada posjetiti Park Znanosti, možete se detaljno informirati na poveznici

PARK ZNANOSTI …gdje je znanost zabava!

Kontakt i izvor: www.parkznanosti.com