Aktualno

Spektakl glazbe i emocija – Aurea fest 2018

Jedan od najljepših slavonskih gradova, Požega ili slavonska Atena, krajem kolovoza postaje spektakl dobre glazbe, odličnih vibracija i vrhunskih programa!

I ove godine, Požežani i gosti uživati će u Aurea festu, sljedbeniku manifestacije Zlatne žice Slavonije koji iz godine u godinu posjetiteljima pruža niz zanimljivih i raznovrsnih sadržaja. Inače moto ovogodišnjeg festivala „dobre vibracije“, ne znači odmak od slavne tradicije Aurea festa, već dodatno osnaživanje i pojačanje u vidu gastro ponude, festivala vina, narodnih običaja i uživanje u svim žanrovima glazbe.

Sve četiri festivalske večeri, nude pregršt sadržajnih programa koji će biti prilagođeni publici koja uživa u glazbi, dok će ovogodišnji festival kvalitetom sadržaja i eminentnim izvođačima nadmašiti sve dosadašnje festivale.

Što vas očekuje na ovogodišnjem Aurea festu?

IMG_4142

Tradicionalna povorka sudionika programa otvara u četvrtak 30.kolovoza Aurea fest Požega 2018. Uz  berbu grožđa, na glavnom gradskom Trgu sv. Trojstva održati će se Izbor najgizdavije Šokice, te Festival običaja i kulturne baštine. U večernjim satima, u četvrtak će se na prostoru nekadašnjeg Atletskog stadiona održati 4. Aurea Jazz Fest, kojemu je domaćin Big Band Požega. Uz domaćine će nastupiti i Marko Tolja, a večer će se nastaviti koncertom grupe Cubismo. Tijekom noćnih sati u diskoteci Platinum IN održati će se Aurea fest elektronske glazbe uz Peznt, najpoznatiji hrvatski house dvojac iza kojega se kriju Blacksoul i Mark De Line. U petak 31. kolovoza biti će održan Aurea fest popularne glazbe s 18 izvođača.

Nastupiti će Mia Dimšić, Vanna, Petar Grašo, Igor Delač, Marko Tolja, Vigor, Marko Kutlić i ostali. Najavljujemo i Aurea Urban Fest, po završetku festivalske večeri popularne glazbe. Na prostoru nekadašnjeg Atletskog stadiona nastupiti će TBF, Brain Holidays i Justin’s Johnson. Ljubitelji sevdaha u subotu 1. rujna u dvorani Glazbene škole Požega moći će uživati u nastupu regionalne zvijezde ovoga žanra Amire Medunjanin, dok će na Trgu sv. Trojstva biti održan koncert Petra Graše. Tradicionalne „Zlatne žice Slavonije“  održati će se u nedjelju 2. rujna u večernjim satima, a nastupiti će 20 legendarnih tamburaških sastava i pjevača. Slavonske lole, Slavonski dukati, Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Garavuše, Širok šor, samo su neka od poznatih imena završne festivalske večeri. Najbolji hrvatski tamburaši, nekadašnji Zlatni dukati, predstaviti će svoju novu pjesmu, a potom održati i cjelovečernji koncert povodom trideset godina postojanja i rada.

Pratite Aurea fest i putem društvenih mreža

Organizatori ovogodišnjeg festivala ističu kako su  „dobre vibracije“ glavni cilj ovogodišnjeg požeškog festivala, a osim gostiju koji će u njima uživati tijekom programa, one će se iz Požege ostatkom zemlje četiri festivalska dana i večeri proširiti putem društvenih mreža Facebook, Instagrama i YouTube te tako doprijeti do šire publike. Ovim putem široj će javnosti biti dostupne sve pravovremene informacije o najavljenim programima i izvođačima, a sve pjesme s ovogodišnjeg požeškog festivala biti će objedinjene i na kvalitetnom nosaču zvuka.

Donosimo program i pozivamo vas na najljepšu proslavu pjesme, plesa i tradicije ovog dijela Hrvatske. Spektakl požeške zlatne doline neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Stoga spremite se za spektakl glazbe i emocija, dođite na Aurea fest 2018!

Sve informacije:

Turistička zajednica grada Požege

Aurea fest 2018

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

fotografije: arhiv Turističke zajednice grada Požege, Aurea fest

logo-tzpsz2

 

shares