Aktualno

Čudesne boje jeseni u Šibeniku

Istražimo slavljenički početak jeseni u gradu kojem je teško odoljeti kroz sva godišnja doba..

Svaki rujan u ovaj dalmatinski pitoreskni grad donese dašak nečeg novoga, ali i nastavak dobrih vibracija, vedrog šušura u gradu i slavljeničkog raspoloženja! Ne radi se samo o Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku, koji iz godine u godinu, početkom rujna oživi srednjovjekovne trgove i kale u gradu, već se radi o proslavi dana Grada Šibenika, to jest proslavi blagdana svetog Mihovila, zaštitnika grada Šibenika.

Kao i svake godine, za sve posjetitelje i stanovnike grada Šibenika organiziran je bogat program koji traje cijeli tjedan, a vrhunac je na sami dan proslave, u subotu 29.rujna 2018. godine sa koncertom poznatog Šibenčanina, Đanija Stipaničeva. Isto tako, na sami Dan svetog Mihovila, svi posjetitelji biti će u mogućnosti doživjeti poznatu budnicu ulicama grada, u izvedbi Šibenske narodne glazbe koja je ove godine, na tvrđavi svetog Mihovila, proslavila 170 godina postojanja! Ne treba posebno naglašavati koje su sve glazbene veličine svoj staž brusile u Šibenskoj narodnoj glazbi, ali ipak moramo spomenuti velikog i neprežaljenog Arsena Dedića!

Nakon budnice, svi gosti i domaći stanovnici, imati će priliku sudjelovati u tradicionalnoj procesiji ulicama grada, te svetoj misi koja će biti održana u najljepšoj katedrali svijeta, Sv.Jakova!

Ne želimo propustiti spomenuti i pozvati sve na koncert Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ i Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a koji će se održati na Tvrđavi svetog Mihovila u petak 28.9.2018. godine!

Uz nezaobilaznu i neprocjenjivu kulturnu baštinu – sakralne i fortifikacijske spomenike, kao i mnoštvo muzeja i galerija u samom gradu, te vrhunsku gastronomsku ponudu koja obuhvaća mjesta poput tradicionalnih konoba,  marendaških mjesta koja nude jela spravljana po stogodišnjoj tradiciji i načinu života šibenskih težaka, do finih restorana ovjenčanih prestižnim priznanjima i same top ponude finediningaŠibenik nudi zanimljiv i opuštajući slavljenički tjedan u rujnu.

Za kraj bi naglasili hvalevrijednu akciju, koja se već nekoliko godina održava u Šibeniku. Od svibnja pa sve do posljednjeg dana rujna, svaki gost grada Šibenika ima mogućnost besplatnog obilaska grada, uz stručno vodstvo domaćih vodiča, i to u terminima: utorak i četvrtak od 18:30h, te subota od 9h.
Obilazak se održava pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Šibenika.

Dođite i osjetite boje, okuse, mirise dalmatinske jeseni, zabavite se s nama ovog rujna kroz sva događanja i evente na otvorenom, istražite Šibenik u ljepoti njegovog kamenog bića i opet mu se vratite. Jesen je najljepše vrijeme za posjetiti Dalmaciju, uvjerite se sami.

Saznajte više:

www.sibenik-tourism.hr

www.facebook.com/TouristBoardSibenik

www.instagram.com/lovesibenik

www.dalmatiasibenik.hr

Fotografije uz dopuštenje: TZG Šibenik