Aktualno

„Dani sv. Mihovila“ u Trilju U susret najvećoj jesenskoj fešti u Dalmatinskoj Zagori

This post is also available in: English

Mihovilski dani u Trilju “Kad cetinski kraj procvjeta” i postane središte susreta i zabave
 

Povodom blagdana Svetoga Mihovila u Trilju, rujan je obilježen raznim kulturnim, zabavnim i sportskim manifestacijama po zajedničkim nazivom „Dani sv.Mihovila“.

IMG_5764

Za vrijeme Mihovilskih dana grad procvjeta i postaje središte susreta i zabave, a zbog svoje duge tradicije, privuče posjetitelje iz cijele Dalmacije. Bogat program manifestacije „Dani sv. Mihovila“ nudi prigodna događanja za sve uzraste i ukuse.

Manifestacija počinje „Međunarodnim mihovilskim danima planinara“ koja traje tri dana, a od ostalih sportskih događanja tu su nogometni, malonogometni, rukometni, boćarski i košarkaški turniri, te 5. Triljska biciklijada.

DSCF1343

VELIKO SLAVLJE U TRILJU UZ TRADICIONALNU  PROCESIJU, SAJAM, DJEČJI FESTIVAL, IZLOŽBE, SPORTSKA DOGAĐANJA…

Za ljubitelje glazbe program nudi koncert klasične glazbe, zabavne glazbe uz grupu „Dalmatino“ te dječji festival „Mali trilj“. Od ostalih događanja tu je i revija mažoretkinja, izložba slika, predstavljanje knjiga, predstavljanje mobilnih aplikacijia u turizmu i  izbor najljepše okućnice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na tradicionalnom robno-stočnom sajmu, 28. rujna, može se vidjeti i nabaviti gotovo sve: od raznovrsnih rukotvorina do domaćih životinja: održava se i zanimljiv kulturno-zabavni program, a okrijepiti se može gotovo na svakom koraku. Ako želite nešto posebno za uspomenu na ove svečane dane, svakako potražite grotulju, ogrlicu od oraha koju su momci u davna vremena poklanjali djevojci kao znak svoje ljubavi. Unatoč njenoj izvornoj simbolici grotulju danas rado kupuju svi naraštaji.

Dugoplje

Središnji događaj je 29. rujna –  blagdan svetog Mihovila, kada grad Trilj slavi Dan grada i blagdan svog nebeskog zaštitnika. Ulicama grada održava se tradicionalna procesija, a svečanost Mihovilskih dana u punom je zamahu.

Grotulja

Pozivamo Vas da ovoga rujna svakako posjetite ovaj gradić na Cetini, uživate u raznovrsnom programu, dobroj hrani i obavezno posjetite atraktivan obnovljeni viseći most.

Foto: Tz grada Trilja

logotipi-zagora hr

www.visitsinj.com
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com
www.tzo-klis.htnet.hr
www.visittrilj.com

Sponzorirani članak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This post is also available in: English