uncategorised

Fotografkinja Nina Bogdan ispričala je ljepote Hvara kroz čaroliju baleta

Hvarska fotografkinja spojila je dvije velike ljubavi – onu prema otoku i njegovim magičnim ljepotama i ljubav balerine prema baletu

Izložba fotografija: Hvarska baletna čarolija

Autorica: Nina Bogdan

Mjesto i vrijeme održavanaj: Hvar – Lođa, 21. 9. – 8. 10. 2018.

Svojim posebnim fotografskim pristupom hvarska fotografkinja Nina Bogdan ispričala je ovu baletnu čaroliju. Povezujući fotografijom ljepote Hvara i pokreta klasičnog baleta, spojila je dvije velike ljubavi – onu prema otoku i njegovim magičnim ljepotama i ljubav balerine prema baletu koja u svojoj snazi ponekad graniči s izvanzemaljskim.

Radeći na ovoj izložbi Nina Bogdan postavila je velik cilj, fotografijom uhvatiti baletni izričaj te ga uroniti u čaroliju Hvara i njegovih ljepota. Nimalo lak zadatak u često posebnim destinacijama postavila je pred balerinu Ladu Rora, koja je snagu baletnog pokreta unijela u Ninin objektiv pokazujući neopisivo lijepu sliku ljepote baleta i Hvara.

Upravo je taj trenutak uhvatila svojim fotografskim aparatom, prateći igru svjetla na tijelu mlade balerine. I tako da su se stopile, fotografkinja i balerina, prateći hvarski ljetni dan, od zore do sumraka, od vale do otoka, pa i najvišeg vrha Fortice. Čudesna ljepota Hvara, u oku i srcu Nine Bogdan ispričana je ovom  posebnom izložbom. Kroz objektiv je uhvaćena ljubav, prema otoku i prema baletu. Jaka. Neizmjerna. Vječna. Kao i fotografija Nine Bogdan.

Hvarska baletna čarolija treća je samostalna izložba hvarske fotografkinje Nine Bogdan. Prva je upriličena u Hvaru, a druga u Zagrebu.

www.tzhvar.hr

Foto: Tz grada Hvara

 

shares